DRŽIMO IM PALČEVE: Srpski osnovci idu po medalje u Split! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jul.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRŽIMO IM PALČEVE: Srpski osnovci idu po medalje u Split! (FOTO)

Na terenima Ade Ciganlije održano je državno finale Sportskih igara mladih, najveće regionalne manifestacije za decu i omladinu.

Na ovogodišnjim Sportskim igrama mladih učestvovalo je oko 50.000 dece, dok su se u Beogradu takmičile najbolje ekipe, ukupno 950 osnovaca iz 32 grada.

Najuspešniji mladi sportisti dali su sve od sebe da se popnu na pobednički tron i takmičili se u 9 sportova (malom fudbalu, rukometu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << odbojci, šahu, stonom tenisu, basketu, odbojci na pesku, tenisu i igri „između dve vatre“).

Više od 200 finalista okitilo se zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama. Odličja su im uručili predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata omladine i sporta grada Beograda, sponzora i prijatelja SIM Srbije, kao i glumac Bojan Perić i frontmen grupe „Piloti“ Zoran Kiki Lesendrić.

Foto: Promo

Najuspešnije ekipe predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu od 21. do 27. avgusta. Njima će se pridružiti pobednici Igara mladih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Biće to prilika da se iznova takmiče na sportskim terenima, ali i upoznaju svoje vršnjake i steknu nova prijateljstva.

Državno finale SIM Srbije 2016. održano je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, i uz pomoć i podršku Ministarstva za omladinu i sport, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Foto: Promo

Boje Srbije, kao i osnovaca iz naše zemlje na Sportskim igrama mladih u Splitu braniće deca iz Vranja (košarka-dečaci, šah-dečaci, šah-devojčice, stoni tenis-dečaci), Kraljeva (tenis-dečaci, između dve vatre), Kikinde (stoni tenis-devojčice), Požarevca (tenis-devojčice), Radinca (fudbal), Velikog Gradišta (odbojka-dečaci), Sremske Mitrovice (odbojka-devojčice, odbojka na pesku-dečaci),Nove Varoši (odbojka na pesku-devojčice) i Crvenke(rukomet-devojčice), Novog Sada(rukomet-dečaci), Negotin(košarka-devojčice).

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.