Štrajk radnika železnice u Portugalu

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk radnika železnice u Portugalu

Više od dve trećine železničkih usluga otkazano je danas u Portugalu zbog 24-časovnog štrajka povodom reformi nacionalnog sistema transporta.

Radnici železnice protestuju zbog odluke vlade da spoji "Refer", kompaniju koja upravlja železničkom mrežom, sa kompanijom "Estradas de Portugal", koja se bavi putnom infrastrukturom.

"Spajanje bi smanjilo troškove upravljanja i železničke usluge bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi efikasnije", saopštila je komisija koja je zadužena za spajanje kompanija.

Štrajkači tvrde da će spajanje dovesti do pogoršanja javnih usluga i masovnih otpuštanja.

Sličan štrajk potresao je Lisabon juče, kada su radnici podzemne železnice odbili da dođu na posao zbog planova vlade da privatizuje glavnu kompaniju koja vodi gradski metro "Metropolitano de Lisboa".

Radnici su iskazali nezadovoljstvo zbog loših uslova rada, otpuštanja i neplaćanja prekovremenih sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.