Drvoprerađivači kamionima BLOKIRALI put M19 Pale - Sokolac - Romanija

Izvor: Blic, 24.Apr.2017, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drvoprerađivači kamionima BLOKIRALI put M19 Pale - Sokolac - Romanija

U Republici Srpskoj ovog jutra saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, dok su na deonicama u višim, planinskim predelima, kolovozi mokri, a zbog niske jutarnje temperature i klizavi.

Zbog štrajka drvoprerađivača potpuno je obustavljen saobraćaj na raskrsnici magistralnih puteva Pale - Sokolac i Sokolac - Rogatica u mestu Podromanija.

Naime, drvoprerađivači iz RS su jutros kamionima blokirali put M19 Pale - Sokolac -Romanija. Ova informacija potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je iz Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo.

- Za sada imamo samo informaciju da je put blokiran, a šta će se tokom dana dešavati videćemo, kazala je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo za Avaz.

Podsećamo, drvoprerađivači iz istočne RS pre nekoliko dana organizovali su masovne proteste na Sokocu, kao znak protivljenja odlukama Šuma RS da na poziciju Šumskog gazdinstva Romanija imenuje Rajka Bulajića.

Na taj način bi se, ističu, nastavila pljačka opština sa istoka iz kojih se trupci odvoze u druge delove BiH, pa i izvoze uglavnom za Srbiju, dok lokalni prerađivači nemaju dovoljno sirovina.

Radi postavljanja rasvete na priključnoj rampi na auto-put biće izmenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka, u mestu Klašnice i saobraćaj će biti regulisan privremenom signalizacijom.

Smanjena vidljivost zbog magle

U većem delu Federacije BiH intenzitet saobraćaj povremeno je pojačan, a uslovi za vožnju relativno povoljni.

Na deonicama u kotlinama i uz rečne tokove u centralnim i severnim krajevima, kao i u istočnim krajevima na deonicama u višim predelima, mestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Zadržavanja na graničnim prelazima u BiH jutros su do 30 minuta.

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske povremeno se formiraju duže kolone vozila na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Kako bi se izbjegle neugodnosti i problemi na granicama iz AMS savetuju putnicima da provere sve dokumente, posebno ukoliko su tokom protekle dve godine bili ukradeni, izgubljeni ili poništeni, da provere vrede li im putni dokumenti - lična karta ili pasoš.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vozači oprez! Kolovozi klizavi u višim predelima

Izvor: Blic, 24.Apr.2017

U Republici Srpskoj ovog jutra saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, dok su na deonicama u višim, planinskim predelima, kolovozi mokri, a zbog niske jutarnje temperature i klizavi...Zbog štrajka drvoprerađivača potpuno je obustavljen saobraćaj na raskrsnici magistralnih puteva Pale...

Nastavak na Blic...

Suvi kolovozi, saobraćaj se odvija nesmetano

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2017

BANJALUKA - U Republici Srpskoj ovog jutra saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, dok su na dionicama u višim, planinskim predjelima, kolovozi mokri, a zbog niske jutarnje temperature i klizavi...Zbog štrajka drvoprerađivača potpuno je obustavljen saobraćaj na raskrsnici magistralnih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.