Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2016, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmica Barse u La Korunji, minimalac Atletika

LA KORUNJA - Fudbaleri Barselone očigledno su preboljeli krizu pošto su u 34. kolu Primere deklasirali Deportivo u La Korunji sa 8:0.

Katalonci su tako osvojili prve bodove u aprilu poslije tri vezana poraza u prvenstvu i četiri utakmice prije kraja šampionata ponovo imaju odličnu šansu da odbrane titulu šampiona.

Od samog starta utakmice bilo je jasno da je Barselona riješena da prekine niz loših rezultata, pa je već u 11. minutu došla do prednosti. Daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << najbolji pojedinac duela Luis Suares odlično se snašao poslije kornera i lijevom nogom iz teške pozicije pogodio za 1:0.

Deportivo nije zaslužio da izgubi 8:0, a između prvog i drugog gola Barse propustio je dvije ili tri veoma dobre prilike.

Ipak, mreža gostiju je ostala netaknuta, a domaćin je u nastavku surovo kažnjen. 13 minuta poslije prvog gola Suares je iskoristio genijalan pas Lionela Mesija i ponovo zatresao mrežu domaćina.

Na 3:0 je u drugom minutu drugog poluvremena povećao Ivan Rakitić poslije asistencije Suaresa, da bi Urugvajac šest minuta kasnije nakon još jednog dodavanja Mesija pogodio za 4:0. To nije bio kraj njegove simultanke, pošto je pogodio i u 64. minutu, ovoga puta poslije dodavanja Nejmara.

Do kraja utakmice Suares nije pogađao, ali je imao još dvije asistencije, a Barsa je postigla još tri gola. Mesi je bio strijelac u 73. minutu, šest minuta kasnije pogodio je i Bartra, a konačan rezultat postavio je Nejmar devet minuta prije kraja.

Ipak, Katalonci neće imati prednost na tabeli poslije 34. kola pošto je pobjedu ostvario i madriski Atletiko. Tim Dijega Simeonea slavio je sa minimalnih 1:0 na gostovanju Atletik Bilbau i tako zadržao dobre šanse da na kraju osvoji titulu.

Jedini gol na utakmici u Bilbau postigao je Fernando Tores u 38. minutu nakon asistencije Grizmana.

Ubjedljivu pobjedu u srijedu uveče ostvarila je Valensija, koja je bila bolja od Eibara sa 4:0 kod kuće. Pako je promašio penal u 10. minutu, ali je ipak iz odbitka pogodio za 1:0. Isti igrač je do kraja poluvremena kompletirao het-trik golovima u 28. i 40. minutu, da bi Kanselo u 56. minutu pogodio za 4:0.

Valensija se popela na osmo mjesto na tabeli sa 43 boda, dok je Eibar 11. sa dva boda manje.

Sporting je slavio u Hihonu nad Seviljom sa 2:1 i napravio veliki korak ka opstanku. Gosti su poveli golom Ibore, izjednačio je Krihovijak autogolom, a u 92. minutu Lopes je pogodio za veliko slavlje domaćina.

Sporting je sada 17. sa 32 boda, dok je Sevilja ostala na sedmom mjestu sa 49 bodova.

U nadoknadi vremena gol je psotigla i Malaga koja je uspjela da osvoji bod protiv Rajo Valjekana. Rika je bio strijelac za domaćina, a Baenja za goste.

četvrtak:

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.