Pevam na hrvatskom, govorim tzv. srpski!

Izvor: Kurir, 17.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevam na hrvatskom, govorim tzv. srpski!

Na koncertu u Hrvatskoj, nedavno u Domaševcu, Đorđe Balašević je javno rekao kako peva na svom maternjem, hrvatskom jeziku, zaboravljajući pri tom da živi u Srbiji i priča ekavicom?! Međutim, popularnom kantautoru to nije bilo dosta, pa je nastavio u svom šeretskom stilu:

- Postoji jedan problem mali u svemu tome. Ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, takozvani srpski - posle čega se salom zaorio gromoglasan pljesak propraćen ovacijama.

Šta reći posle ovakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izjave?! Postavlja se pitanje dokle će Balašević da se dodvorava publici u lijepoj njihovoj zarad ličnog interesa? Zbog čega živi u “takozvanoj” Srbiji, koju kad god mu se ukaže prilika iskoristi za sprdačinu, ismejavanje i potcenjivanje?

Možda smo mi isuviše strogi prema rečima koje je Balašević izrekao, ili pak ne znamo da čitamo između redova, a možda smo izgubili smisao za humor? Uglavnom, činjenica je da nijedan hrvatski pevač nije došao u Srbiju i rekao da govori iskvarenim srpskim jezikom, takozvanim hrvatskim.

Dakle, svi koji žele da se uvere u verodostojnost naše priče mogu pogledati snimak koncerta na Jutjubu/Stih na asfaltu.

http://www.youtube.com/watch?v=1aztGt2e4mQ

U nameri da čujemo komentar Đorđa Balaševića, pokušali smo da stupimo sa njim u kontakt, ali do zaključenja ovog izdanja nismo uspeli da ga dobijemo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.