Kukuruzne pogačice sa paprikom

Izvor: B92, 02.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukuruzne pogačice sa paprikom

Iako smo naviknuti na pogačice od ranog detinjstva retko kad smo spremni da se udaljimo od njihovog ustaljenog izgleda i ukusa, i probamo da ovu jutarnju namirnicu dodatno oplemenimo i tako početak dana učinimo vrednim ustajanja iz kreveta.

Pripremio: Nikola Pešić, kuvar od malih nogu

Izvor: www.zdravirecepti.com


Izmešajte šolju sitnog kukuruznog tj. projinog brašna (belog ili žutog, svejedno) sa šoljom ovsenih pahuljica i 2 kašike nerafinisanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulja (za super ukus koristite susamovo ulje). Dodajte pola šolje crvene paprike isečene na kockice velike oko 5 mm. Dodajte pola kašičice morske soli.

Dodajte malo kisele vode i mešajte, da se dobije testo od kojeg možete da oblikujete pogačice prečnika oko 8 cm, a debljine 1 cm. Testo ne treba da bude previše suvo, ali ni lepljivo.

Sipajte na plitki tanjir malo kukuruznog griza (koji se koristi za kačamak), pa pogačice uvaljajte u griz sa svih strana. Ređajte pogačice na plitki pleh obložen peki papirom, ubacite u već zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, tj. dok pogačice ne dobiju zlatnožutu boju.

Poslužite uz razne namaze, na primer guacamole, ili ponesite na posao kao užinu. Dovoljno za pet pogačica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.