Izvor: GlamDama.com, 14.Okt.2011, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO IZABRATI PRAVU BOJU KOSE

Dobiti pravu boje kose ustvari je prilično jednostavno.  Ali ako se usudite da napravite radikalne promene važno je da naučite dva osnovna pravila kada je u pitanju biranje prave boje za vašu kosu.
Ne odstupajte mnogo od vaše prirodne boje 
Ako je vaša kosa tamna I talasasta I želite da je posvetlite- uradite to! Ali imajte na umu da ce vam kosa najbolje izgledati ako je obojite u samo tri do četiri nijanse svetliju boju. I obrnuto, ako imate svetliju kosu >> Pročitaj celu vest na sajtu GlamDama.com << možete preći u tamnije, ali svaka boja koja odstupa mnogo od vase prirodne nijanse, izgledaće bizarno.
 
AKO PRELAZITE U PLAVO:
Žene kojima je boja kose od svetlo do srednje braon izgledace savršeno sa plavim pramenovimaOva boja najbolje pristaje ženama sa prirodno tamnije plavom kosomCrvenokose, ne predajte se! Možete da predjete u plavo, ali morate da to uradite pažljivo jer plava kosa moze izgledati neprirodno naspram vašeg tena.Smedje nijanse su dobre za plavuše, ali takodje morate paziti da ne budu pretamne.
Svetlo ili srednje smedji tonovi ce ići savrseno uz pepeljaste ili zlatno braon tonove.ZA CRVENO STRASTVENI IZGLED:
Ako ste prirodna plavuša treba da probate svelte tonove lešnikaAko želite preći iz svetlo smedje u tamno smedju nijansu, možete išarati kosu sa  vatrenim, kestenjastim I lešnik pramenovima. 
Boja kose mora da se slaže uz boju koze 
Postoje dva osnovna tipa boje kože- topli I hladni.
Oni sa zućkastim I zlatnim podtonom kože imaju topli ten. Najlakši način da proverite da li imate topli ten je da pogledate da li su vene na unutrasnjoj strani vasih ruku zelene.
Oni sa pink ili plavim podtonovima spadaju u hladnu kategoriju I oni imaju izrazito plave vene.
Dobra kombinacija tena I boje kose:
 
Topli ten:
 
ZlatnaBoja medaKaramelBakarnaCrvenaMahagoniBoja jagodeČokolada 
 
 
 
 
 
 
Autor: Nikolina Stojnović

Nastavak na GlamDama.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GlamDama.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GlamDama.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.