Zov divljine: Okršaj krokodila i nilskih konja

Izvor: B92, 17.Apr.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zov divljine: Okršaj krokodila i nilskih konja

Serija fotografija koja prikazuje dramatičan trenutak direktnog sukoba grupe krokodila i krda nilskih konja još jednom je prikazala nadasve surovo lice prirode.

Fotograf Mark Mol proteklih dana leteo je iznad nacionalnog parka reke Luangve, kada je uočio zaista neverovatan i potresno dramatičan prizor koji je ovekovečio serijom fotografija, prenosi Dejli telegraf.

Krokodili su se na suncu odmarali u plićaku južne pritoke Luangve, kada su se pojavili nilski konji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u želji da se rashlade od nesnosne vrućine koja zahvata ovo sušno područje Zambie.

Ipak, čini se da životinje nisu našle zajednički jezik, jer se susret dve vrste završio krvoprolićem.

„Videli smo više od 100 krokodila koji su jurili na beživotnog nilskog konja tokom vrelog, sušnog podneva“, zabeležio je Mol u svom dnevniku putem kojeg posetiocima interneta prenosi utiske sa svojih putovanja.

Još jednom nemi pred zakonom i pravilima prirode, korisnici interneta ubrzo su proširili Molove fotografije, koje su objavili i brojni mediji.

Fotografije, koje beleže surov okršaj, možete pogledati u priloženom video-zapisu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zov divljine: Okršaj krokodila i nilskih konja

Izvor: B92, 17.Apr.2014

Serija fotografija koja prikazuje dramatičan trenutak direktnog sukoba grupe krokodila i krda nilskih konja još jednom je prikazala nadasve surovo lice prirode...Fotograf Mark Mol proteklih dana leteo je iznad nacionalnog parka reke Luangve, kada je uočio zaista neverovatan i potresno dramatičan...

Nastavak na B92...

Nilski konji protiv krokodila: Borba titana

Izvor: Svet, 18.Apr.2014, 11:58

Fotograf Mark Mol proteklih dana leteo je iznad nacionalnog parka reke Luangve, kada je uočio zaista neverovatan i potresno dramatičan prizor koji je ovekovečio serijom fotografija, prenosi Dejli Mejl. Krokodili su se na suncu odmarali u plićaku južne pritoke Luangve, kada su se pojavili nilski...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.