Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2015, 06:49 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Teleći medaljoni sa šampinjonima
Teletina, gljive i riža su kombinacija koja sigurno dobija.
Manje teleće šnicle/medaljone malo istanjiti, začiniti vegetom, uvaljati u brašno i kratko zapeći sa obje strane.
Posebno na ulju propržiti pancetu isjeckanu na trakice, dodati zatim sitno sjeckan crni luk i mrkvu i sve zajedno kratko dinstati.
Dodati zatim šampinjone isjeckane na listiće i medaljone koje rasporedimo između pečurkica, pa sipati vode, oko 2-3 dl.
Neka se sve dinsta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poklopljeno dok medaljoni ne omekšaju, oko 30-40 minuta.
Pri kraju, dodati kašiku gustina/brašna razmućenog u malo hladne vode, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Posuti sitno sjeckanim peršunom i poslužiti uz vijenac od riže ili pečeni krompir.
Nastavak na Nezavisne Novine...