Teleći medaljoni sa šampinjonima

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2015, 06:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teleći medaljoni sa šampinjonima

Teletina, gljive i riža su kombinacija koja sigurno dobija.

Manje teleće šnicle/medaljone malo istanjiti, začiniti vegetom, uvaljati u brašno i kratko zapeći sa obje strane.

Posebno na ulju propržiti pancetu isjeckanu na trakice, dodati zatim sitno sjeckan crni luk i mrkvu i sve zajedno kratko dinstati.

Dodati zatim šampinjone isjeckane na listiće i medaljone koje rasporedimo između pečurkica, pa sipati vode, oko 2-3 dl.

Neka se sve dinsta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poklopljeno dok medaljoni ne omekšaju, oko 30-40 minuta.

Pri kraju, dodati kašiku gustina/brašna razmućenog u malo hladne vode, posoliti i pobiberiti po ukusu.

Posuti sitno sjeckanim peršunom i poslužiti uz vijenac od riže ili pečeni krompir.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.