Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna Amiša: Piju moćni napitak i ne obolijevaju od raka

Od svih naroda na svijetu, Amiši su oni koji najrjeđe obolijevaju od raka, pokazuju statistike.

Istraživanje Univerziteta u Ohaju analiziralo je način života Amiša i što to tu religioznu grupu čini jednom od najzdravijih ljudi na Zemlji, naročito ako se uzme u obzir da oni ne koriste lijekove konvencionalne medicine.

Pripadnici ove konzervativne hrišćanske grupe u Sjevernoj Americi nose skromnu, staromodnu odjeću i odbacuju modernu tehnologiju, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << automobile i telefone.

Osim toga, oni sami uzgajaju i proizvode svoju hranu, od voća i povrća do žita, mesa, mlijeka i sireva. Nizak rizik podlijeganja bolestima svakako je rezultat i poprilično zdravog života koji se temelji na fizičkom radu, uz minimalne stresove koje sa sobom nosi moderno doba - poput rokova, mobilnih telefona, e-mailova, radnih vikenda i slično.

Švajcarsko istraživanje je otkrilo da su djeca Amiša zdravija od djece odrasle na evropskim farmama. Osim toga, Amiši ne piju i ne puše, a seksualno nisu promiskuitetni, što ih takođe čini zdravijima,ali čini se kako im u održavanju dobrog imuniteta pomaže i napitak koji redovno pripremaju i konzumiraju.

Prema stručnjacima, taj napitak svakako doprinosi njihovom zdravlju jer sadrži antikancerogena, antivirusna te antibakterijska svojstva. Navodno već nakon dvije sedmice uzimanja smanjuje razinu holesterola u krvi, a djeluje i na stabilizaciju krvnog pritiska i nivoa šećera.

Sve sastojke umutite u blenderu na najnižoj brzini i ostavite par dana u frižideru.

Napitak se pije ujutro natašte i prije večere.

(express.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.