SUPRUG JE PREVARIO Htela da se ubije a onda joj je baka rekla nešto

Izvor: NaDlanu.com, 02.Sep.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUPRUG JE PREVARIO Htela da se ubije a onda joj je baka rekla nešto

Savet zlata vredan dobila je jedna mlada žena od svoje bake nakon što ju je suprug prevario.

Kada je saznala da je suprug prevario, mlada žena se poverila svojoj baki, a baka joj je dala najbolji mogući savet.

“Odvela me je u kuhinju gde je napunila tri posude vodom i svaku od njih stavila na šporet da prokuvaju. Potom je u prvu stavila šargarepu, u drugu jaja, a u treću kafu. Nakon 15 minuta izvadila je šargarepu i jaja, a kafu sipala u šoljicu. Potom me upitala >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << što vidim. Odgovorila sam joj da vidim šargarepu, jaja i kafu. Baka je zatražila da opipam šargapu. Učinila sam to i primetila da je mekana. Zatim je tražila da razbijem jaje. Kada sam očistila ljusku, posmatrala sam kako je tvrdo skuvano. Na kraju mi je rekla da otpijem gutljaj kafe. I to sam učinila i osetila sam njen bogat okus. A onda sam je pitala što sve to znači”, ispričala je mlada žena u priči za Open Mind

A šta si ti?

Baka joj je odgovorila kako su sve tri namirnice bile u ključaloj vodi i da je svaka reagovala drugačije. Šargarepa je ušla tvrda, ali je postala mekana i slaba. Jaje je bilo krhko, a unutrašnjost mu se sada stvrdnula. Zrna kafe su od vode napravila ukusan napitak. “A što si ti?”, pitala ju je baka dodajući: “Kako reaguješ kad nevolja zakuca na vrata? Jesi li šargarepa, jaje ili kafa?”

“Razmišljala sam. Jesam li šargarape koja s prvim naznakama nevolje postaje slaba? Jesam li jaje koje u teškim situacijama očvrsne i u sebi skriva kameno srce? Ili sam zrno kafe koje može promijeniti ono što mu nanosi bol. Sviđalo mi se to što u slučaju kafe u situaciji koja pođe po zlu postajem bolja i menjam sve oko sebe”, rekla je prevarena žena dodajući kako o svemu s čim se suočavamo u životu trebamo da razmisimo.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.