SUPRUG JE PREVARIO Htela da se ubije a onda joj je baka rekla nešto

Kada je saznala da je suprug prevario, mlada žena se poverila svojoj baki, a baka joj je dala najbolji mogući savet.

“Odvela me je u kuhinju gde je napunila tri posude vodom i svaku od njih stavila na šporet da prokuvaju. Potom je u prvu stavila šargarepu, u drugu jaja, a u treću kafu. Nakon 15 minuta izvadila je šargarepu i jaja, a kafu sipala u šoljicu. Potom me upitala što vidim. Odgovorila sam joj da vidim šargarepu, jaja i kafu. Baka je zatražila da opipam šargapu. Učinila sam to i primetila da je mekana. Zatim je tražila da razbijem jaje. Kada sam očistila ljusku, posmatrala sam kako je tvrdo skuvano. Na kraju mi je rekla da otpijem gutljaj kafe. I to sam učinila i osetila sam njen bogat okus. A onda sam je pitala što sve to znači”, ispričala je mlada žena u priči za Open Mind

A šta si ti?

Baka joj je odgovorila kako su sve tri namirnice bile u ključaloj vodi i da je svaka reagovala drugačije. Šargarepa je ušla tvrda, ali je postala mekana i slaba. Jaje je bilo krhko, a unutrašnjost mu se sada stvrdnula. Zrna kafe su od vode napravila ukusan napitak. “A što si ti?”, pitala ju je baka dodajući: “Kako reaguješ kad nevolja zakuca na vrata? Jesi li šargarepa, jaje ili kafa?”

“Razmišljala sam. Jesam li šargarape koja s prvim naznakama nevolje postaje slaba? Jesam li jaje koje u teškim situacijama očvrsne i u sebi skriva kameno srce? Ili sam zrno kafe koje može promijeniti ono što mu nanosi bol. Sviđalo mi se to što u slučaju kafe u situaciji koja pođe po zlu postajem bolja i menjam sve oko sebe”, rekla je prevarena žena dodajući kako o svemu s čim se suočavamo u životu trebamo da razmisimo.

Pogledajte još