Ples oko šipke i tegovi krivi za ORGAZAM tokom vežbanja?

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jul.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ples oko šipke i tegovi krivi za ORGAZAM tokom vežbanja?

Seksualno zadovoljstvo sem vežbajući trbušne mišiće, 26,5 odsto žena iskusilo je dižući tegove, 20 odsto na jogi. Petina njih tvrdi da to jednostavno ne mogu da kontrolišu...

Žene orgazam mogu da postignu i vežbajući, a 40 odsto njih tzv. koregazam doživelo je više od 10 puta, potvrdilo je istraživanje sa američkog Univerziteta Indiana. Najčešći je tokom vežbanja trbušnih mišića, a doživelo ga je čak 45 odsto pripadnica lepšeg pola. To su vežbe >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << poput igranja oko šipke, dizanja tegova, penjanja po konopcu, i vožnja bicikla.

Seksualno zadovoljstvo sem vežbajući trbušne mišiće, 26,5 odsto žena iskusilo je dižući tegove, 20 odsto na jogi, 15,8 posto vozeći bicikl, a 13,2 odsto na trčanju. Njih skoro 9,6 odsto orgazam je doživelo tokom šetnje, potvrdilo je istraživanje.

Ipak žene u tome ne uživaju isto kao što bi u spavaćoj sobi, a petina njih tvrdi da to jednostavno ne mogu da kontrolišu i da im je zbog toga neprijatno, piše Daily Mail.

- Vežbanje stimuliše simpatički nervni sistem kod žena koje su ionako već posebno osetljive, povećava im srčani ritam, stiska krvne žile i povećava pritisak u genitalijama. To može da prouzrokuje orgazam tokom treninga. Žene koje su doživjele koregazam priznaju da u tom trenutku nisu imale nikakve seksualne misli koje bi ga podstakle - napomenula je koautorka studije Debi Herbenik.

Izvor: dailymail

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.