Okružite se zelenom bojom i postanite kreativniji

Izvor: BKTV News, 20.Avg.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okružite se zelenom bojom i postanite kreativniji

Opšte je poznato da je zelena boja pozitivno utiče na naše zdravlje. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila da zelene površine poboljšavaju kognitivne sposobnosti i raspoloženje.

Naučnici su takođe, utvrdili da gledanje u zelenu boju povećava krativnost. Zato ako želite da postanete kreativniji okrečite zidove kancelarije ili stana u vama omiljenu zelenu nijansu ili dodajte detalje u zelenoj bolji.
Ako vam zelena boja nije baš omiljena najlakše ćete je uklopiti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u enterijer dodajući biljke, koje ne samo da će oplemeniti vaš dom ili kancelariju nego će vam pomoći da budete i zdraviji.
Zelenilo u domu i što više vremena provedenog u prirodi pomoćiće vam da nadoknadite energiju koju ste izgubili na poslu i poboljšate raspoloženje. Ovo su samo neke od biljaka koje su ne samo da su lake za održavanje već će i vaš prostor obogatiti kiseonikom.
Drecena, na primer, je fantastičan prečišćivač vazduha jer smanjuje koncetraciju formaldehida, isparljivih meterija iz sredstava za čišćenje, lakova, razređivača, sprejeva i dezodoransa.

Ako ste pušač fikus je biljka za vas jer pomaže u neutralisanju duvanskog dima, smanjuje koncetraciju ugljen-dioksida i ugljen-monoksida.
Pored računara mogli biste da držite aloju koja pored toga što smanjuje koncetraciju isparljivih organskih materija, upija elektromegnetno zračenje monitora, mikrotalasne pečnice, televizora i mobilnih telefona.
Izvor: bizlife
The post Okružite se zelenom bojom i postanite kreativniji appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.