Zabranite vegetarijancima da svoje jelo zovu šniclom

Izvor: B92, 29.Dec.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zabranite vegetarijancima da svoje jelo zovu šniclom"

Nemački ministar poljoprivrede Kristijan Šmit zatražio je zabranu naziva poput "vegetarijanska šnicla" koji se koristi za proizvode koji zamenjuju meso, jer tvrdi da dovode u zabludu potrošače, prenosi AP.

On je za “Bild” izjavio ne želi da se ti "lažni proizvodi od mesa" tretiraju kao meso, piše rt.com.

"Takvi nazivi dovode potrošače u zabludu. Zalažem se za zabranu takvih naziva jer nam je u interesu da ti proizvodi budu jasno označeni", rekao je Šmit.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nemački ministar je ponovo pozvao škole da služe svinjetinu u svojim kuhinjama, a kada su ga novinari upitali da li je u redu da se svinjetina izbaci sa jelovnika iz obzira prema muslimanima, rekao je da "većini društva ne sme da se uskrati pravo izbora jer je tako lakše ili jeftinije".

Šmit je istakao da veća kulturna raznolikost treba da vodi ka "povećanju, a ne smanjenju mogućnosti".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MINISTAR PROTIV VEGANA "Ovo nije šnicla i tačka!"

Izvor: Blic, 30.Dec.2016, 00:12

Nemački ministar za hranu želi da se obezbedi da mesojedi ne budu zbunjeni jelima na biljnoj bazi kao što su "vegetarijska šnicla". On je pozvao proizvođače takvih proizvoda da prestanu da ih označavaju nazivima mesnih orginala...Kristijan Šmit, nemački ministar za hranu i poljoprivredu je,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.