Masna hrana povećava rizik od Parkinsonove bolesti?

Izvor: OkRadio.rs, 20.Sep.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masna hrana povećava rizik od Parkinsonove bolesti?

Premasna hrana povećava rizik od Parkinsonove bolesti, otkrili su naučnici sa Univerziteta Tubingen u Nemačkoj. Eksperimenti koji su naučnici vršili nad miševima pokazali su da masna hrana, pored toga što povećava rizik od dijabetesa, takođe može biti uzročnik Parkinsonove bolesti. Miševi koji su jeli masnu hranu postali su gojazni i dobili dijabetes, kod njih su uočeni i simptomi Parkinsonove bolesti, a umrli su i ranije od ostalih miševa koji su imali “izbalansiranu“ ishranu. Jedna od naučnica Karola Rotermund je kazala da je svakako potrebno sprovesti i druga istraživanja kako bi se utvrdila veza između hrane i Parkinsonove bolesti, ali,...

Nastavak na OkRadio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.