Lopovi opustošili 24 kuće!

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi opustošili 24 kuće!

NEVESINJE, KONJIC - Policija traga za kradljivcima koji su tokom proteklih nekoliko dana opustošili čak 24 kuće na području Nevesinja i Konjica, iz kojih su krali sve što im je došlo pod ruku, kao što su alat, kablovi i slično.

U nevesinjskom selu Zijemlja nepoznata uigrana grupa lopova pokrala je 15 kuća, dok je devet stambenih objekata pokradeno u naselju Idbar, kod Konjica.

Kada je riječ o krađi na području Nevesinja, lopovi su ukrali različit alat, elektromaterijal >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i kablove. Izvršili su i premetačinu stvari u potrazi za novcem, kao i oružjem, koje, srećom, nisu pronašli, ali su očigledno znali da u ovom mjestu ima mnogo lovaca. Nezvanično, najskuplje što su ukrali je bicikl iz jednog pomoćnog objekta.

Policija sumnja da su lopovi dolazili automobilom, koji su ostavljali na glavnoj saobraćajnici, a potom su nastavljali pješice, da bi potom ukradene stvari prevozili kolicima do vozila.

"Troja kolica pronađena su odbačena pored sporednog puta, a zanimljiva je činjenica da su stvari kao što su televizor, satelitska antena i slično ostale netaknute", otkrivaju izvori upućeni u istragu.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli i pripadnici Policijske stanice Nevisinje, koji su obavili uviđaj i od mještana uzimali izjave.

"Ovo je strašno što se dogodilo. Gotovo svaka kuća gdje su lopovi ušli je ispreturana. Ukradeni su uglavnom sitni radni strojevi poput motofleksa, bušilica, razni ostali alati, te kablovi", pričaju mještani u selu Zijemlja.

Oni dodaju da policija može pretpostaviti ko iza svega stoji, te ističu da vlasnici većine kuća koje su pokradene žive u Mostaru i okolini.

Kako saznajemo, vjerovatno je riječ o uigranoj ekipi kojoj nije prvi put da opustoši ovo mjesto. Ovo selo je, naime,  i u novembru  prošle godine bilo na meti provalnika kada su takođe ukradeni alat, umjetničke slike i slično.

"Mislimo da policija može naslutiti ko je ovu pljačku izvršio, ali ostavićemo im da svoj posao urade do kraja i da počinitelje privedu pravdi", kazao je jedan od mještana.

Inače, u ovom selu žive isključivo Bošnjaci i sve su kuće prazne, izuzev one u kojoj živi Hamiz Abadža, koji je seriju krađa i prijavio policiji. Iz CJB Trebinje kažu da im je prijavljena provala u više kuća, te dodaju da je u toku istraga.

Kada je riječ o seriji krađa na području Konjica, iz MUP-a HNK je kratko potvrđeno da je riječ o naselju Idbar. Međutim, policija nije saopštila detalje o ukradenim predmetima iz ovih kuća.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.