Kako žene biraju muškarce?

Izvor: B92, 23.Jun.2011, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako žene biraju muškarce?

Suprotno opštem mišljenju, kada je dama u nevolji, mačo muškarac nije poželjan.

Tweet

Nežni i ženstveni muškarci (poput Zaka Efrona i Roberta Patinsona) su ti koji mogu da reše krizne situacije, dok muževni, ćutljivi tipovi (Šon Bin ili Silvester Stalone, na primer) nisu neko u koga se žene pouzdaju, pokazala je studija sprovedena u Australiji a objavljena u Biology Letters, žurnalu britanskog Kraljevskog društva.

Istraživanje je sprovedene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi utvrdilo da li novčane i zdravstvene brige utiču na to koji tip muškarca je ženi privlačan.

Istraživači su koristili 3 upitnika koje su ispitanice, njih 65, popunjavale. Jedan je dizajniran tako da se žena zabrine zbog svojih finansija, a drugi da se zabrine zbog svog zdravlja. Treći upitnik sadržao je pitanja o verovanju u paranormalne pojave.

Onda im je ponuđena lista sa ličnim osobinama među kojima je trebalo da odaberu one koje odgovaraju karakteru njihovog idealnog muškarca.

U najvećem broju slučajeva žene koje su suočene sa finansijskim problemima birale su crte koje odgovaraju „dobrim očevima”, što znači da su pored sebe želele sposobnog, nežnog i staloženog čoveka. Muškarce koji će biti uz njih i u teškim vremenima.

S druge strane, žene koje su bile zabrinute zbog zdravlja najviše su privlačili atraktivni, mačo muškarci.

Istraživači kažu da razlog tome može biti muževnost kao pokazatelj dobrih gena, koje žene žele i za svoju decu.

Dakle, ženski ukus za muškarace prilično je fleksibilan, što damama omogućava da svoje prioritete prilagode u odnosu na radikalne društvene promene, krizne situacije ili vanredne okolnosti u svom životu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JEDNU ŠETA, DRUGOM SE ŽENI

Izvor: Kurir, 24.Jun.2011, 09:40

Koju izabrati? Postoje devojke i žene koje služe za izlaske i provod, i tu se njihova upotrebna vrednost završava. One su interesantne samo u jednom periodu života, dok je drugi tip žena „predodređen“ za brak, tačnije - muškarci zasnivaju porodicu s potpuno drugačijim ženama. Evo koji su...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.