Kako se ponaša šumeća tableta u svemiru? (VIDEO)

Izvor: B92, 29.Jul.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se ponaša šumeća tableta u svemiru? (VIDEO)

Za sve koji se možda pitaju kako izgleda rastvaranje šumeće tablete u svemiru, Američka svemirska agencija dala je odgovor u slikama.

Astronaut Teri Virts, koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici, zabavio se tim neobičnim eksperimentom.

"Šta se dešava kada rastvorite šumeću tabletu u vodi u bestežinskom stanju? Dobijete nešto iznenađujuće, zabavno i magično", objasnio je američki astronaut u video prilogu koji je NASA objavila.

Video snimak je, takođe, poslužio za predstavljanje kamere Red Epic Dragon, koja je sposobna da snima u rezolucijama do 6.144 x 3.160 piksela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NASA: Kako izgleda šumeća tableta u svemiru (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2015

Za sve koji se možda pitaju kako izgleda rastvaranje šumeće tablete u svemiru, Američka svemirska agencija dala je odgovor u slikama...Astronaut Teri Virts, koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici, zabavio se tim neobičnim eksperimentom..."Šta se dešava kada rastvorite šumeću...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.