Kada devojčica uči Lego jednakosti polova

Izvor: B92, 02.Feb.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada devojčica uči Lego jednakosti polova

Sedmogodišnja devojčica po imenu Šarlot zadala je zadatak poznatom proizvođaču igračaka Lego ne samo da počne da pravi više igračaka „za devojčice“ već i da ih pošalje na avanture umesto da samo sede kod kuće.

„Sve što Lego devojčice rade svodi se na sedenje kod kuće, odlazak na plažu i kupovinu i nemaju posao dok dečaci idu na razne avanture, rade, spašavaju živote pa čak i plivaju sa ajkulama“, piše Šarlot.

Njen zahtev je prost: „Želim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da napravite više ženskih Lego igračkica i dozvolite im da idu na avanture i zabavljaju se. Da li je to u redu? od Šarlot. Hvala vam“.

Lego je i ranije kritikovan zbog toga što njegove igračke ne premošćavaju polne razlike, ali je kompanija proteklih godina napravila određene pomake ali i dalje ima dugačak put pred sobom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kada devojčica uči Lego jednakosti polova

Izvor: B92, 02.Feb.2014

Sedmogodišnja devojčica po imenu Šarlot zadala je zadatak poznatom proizvođaču igračaka Lego ne samo da počne da pravi više igračaka „za devojčice“ već i da ih pošalje na avanture umesto da samo sede kod kuće...„Sve što Lego devojčice rade svodi se na sedenje kod kuće, odlazak na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.