Izvor: Telegraf.rs, 01.Sep.2014, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta prva jutarnja kafica radi vašem mozgu (VIDEO)

Retko koja odrasla može da zamisli da započne dan, a posebno ponedeljak, bez barem jedne šoljice kafe. No, malo ko zna šta to zapravo omiljena “droga” radi našem telu

Bez obzira na to da li više volite da popijete tursku, nes, kapućino, makjato, produženi ili kratki espreso – učinak je isti. Dovoljno je samo da srknete gutljaj kafe da bi postali srećni i orniji za nove radne pobede!

Međutim, nadamo se da vam je jasno da je kafa jedna vrsta droge na koju je vrlo lako navući se. Pogledajte video i saznajte kako kafa “radi”, kakaf efekat ima na naš mozak i zašto nam je toliko ukusna.

(Telegraf.rs / ASAPScience)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Volite da pijete kafu? Onda saznajte šta prva jutarnja radi vašem mozgu (VIDEO)

Izvor: 24sata, 01.Sep.2014

Retko koja odrasla može da zamisli da započne dan, a posebno ponedeljak, bez barem jedne šoljice kafe. Ali, malo ko zna šta to zapravo omiljena “droga” radi našem telu...Bez obzira na to da li više volite da popijete tursku, nes, kapućino, makjato, produženi ili kratki espreso - učinak je...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.