Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Jul.2016, 16:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Zasladite se mafinima s malinama
Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: – 375 g brašna – 2 kesice praška za pecivo – ½ kašičice soli – ½ limuna (kora) – 3 jaja (sobne temperature) – 200 g šećera – 250 ml mleka (sobne temperature) – 120 ml ulja – 1 kašičica ekstrakta vanile – 120 g bele čokolade – 200-220 g svežih malina Priprema: 1. Zagrejati rernu na 220º C. Količina za 16 standardnih mafina. Pleh za mafine premazati uljem ili puterom i ostaviti sa strane. 2. U većoj posudi pomešati brašno, prašak >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << za pecivo, koru limuna i so, pa ostaviti sa strane. 3. Posebno umutiti jaja sa šećerom toliko da smesa postane svetlo žuta i lagana. 4. Dodati mleko, ulje i ekstrakt vanile, pa dobro sjediniti. 5. Pripremljenu masu dodati u posudu sa brašnom i promešati varjačom (ne preporučuje se korišćenje miksera). Zahvatati nežnim potezima sa dna posude odižući varjaču ili spatulu ka sebi, kako bi se brašno dobro sjedinilo. 6. Kada smesa postane teška i gusta (dobro je ako se ponegde nađu grudvice brašna) dodati sitno izlomljenu (ili izrendanu) čokoladu i promešati. 7. U pripremljen kalup za mafine nasuti smesu skoro do vrha i prstima zaroniti maline u testo (5-6 malina/mafin). Radi kolorita 2-3 maline ostaviti na površini da se naziru. 8. Posuti šećerom i peći na 220º C 5 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 180º C i peći još 15 minuta tj. dok mafini ne postanu zlaćani. (Trik sa čačkalicom će pomoći – bocnuti čačkalicom u sredinu mafina i izvaditi, pa ukoliko se testo nije uhvatilo na čačkalicu mafini su pečeni.) 9. Mafine izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohlade desetak minuta. Savet: Ne preporučuje se upotreba zamrznutih malina jer otpuštaju previše soka i boje testo. Mafini su najukusniji dok su sveži.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Zasladite se mafinima s malinama
Izvor: Svet, 25.Jul.2016
Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci:. – 375 g brašna. – 2 kesice praška za pecivo. – ½ kašičice soli. – ½ limuna (kora). – 3 jaja (sobne temperature). – 200 g šećera. – 250 ml mleka (sobne temperature). – 120 ml ulja. – 1 kašičica ekstrakta vanile. – 120 g bele čokolade. –...
Slatki zalogaji: Kuglice od badema sa medom
Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Jul.2016, 16:13
Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: – 100 g mlevenih pečenih badema – 3 kašike amareto likera – 2 kašike kakaoa – 2 kašike meda Dekoracija – 100 g čokolade za kuvanje – 3 kašike ulja – mleveni badem – prah šećer – kakao Priprema: 1. U posudu sipati mleveni badem, dodati prosejani...