Izvor: Lepota i zdravlje, 04.Mar.2015, 10:06 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Vanil-torta
Potrebno je (za biskvit): 2 jajeta, 75 g šećera, 75 g brašna Za krem: 0,5 l mleka, 3 žumanceta, 150 g šećera, 1 štapić vanile, 300 g slatke umućene pavlake, 20 g želatina Priprema: Najpre napravite biskvit tako što ćete jaja umutiti sa šećerom, pa dodati brašno. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C šest minuta. Za to vreme, prokuvajte mleko sa štapićem vanile, a potom umutite žumanca i šećer, pa prokuvajte sve sa mlekom. Dadajte želatin i ostavite malo da se ohladi. U ohlađen krem umešajte ulupanu slatku pavlaku. Dekorišite voćem po izboru i rendanom čokoladom. Razgovarala: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić Info: Falkensteiner Hotels & Residences, Bulevar Mihajla Pupina 10k, Beograd, www.falkensteiner.com
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Piletina na francuski način
Izvor: Svet, 04.Mar.2015
Sastojci:. 2 pileća bataka sa karabatakom. 4 pileća krilca. 4 dl vode. 1 kašika suvog biljnog začina. 2 lovorova lista. 1 kašika crvene mlevene paprike. 2 dl belog vina. 1 kašika brašna. 3 čena belog luka. 2 žumanceta. 1,8 dl pavlake. ulje po potrebi. so, biber. Priprema:. 1. Batake, karabatake...