Tortilje s piletinom

Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Feb.2015, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tortilje s piletinom

Potrebno je: 1 kg brašna, 1 kesica suvog kvasca, 170 g margarina, kašika soli, kašika šećera, 1 kesica vanil-šećera Za nadev: 170 g piletine, 100 g ajzberg salate, 70 g sosa od četiri vrste sira (gorgonzola, parmezan, dimljeni kačkavalj, neki domaći sir). Priprema: Suvi kvasac rastopite u 3 dl mlakog mleka, u koji ste prethodno stavili kašičicu šećera. Brašno prosejte, pa u njega dodajte mleko, kašiku soli, 3 dl mlake vode i otopljen margarin, pa mesite dok se ne dobije glatko testo (dvadesetak minuta). Ostavite testo da odstoji pola sata, pa ga podelite na 20 loptica. Oblikujte ih prema veličini tiganja i pecite na umerenoj temperaturi, dok ne porumene. Zatim propržite sitno seckanu piletinu. Istopite sve četiri vrste sira zajedno, pa tim sosom premažite zagrejane tortilje. Stavite piletinu i malo salate na tortilju, pa je urolajte. Razgovarala: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić Info: Kafana XTako je suđenoX, Bulevar Mihajla Pupina 165b, www.kafanatakojesudjeno.com

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.