Zbog čega tokom menstruacije možete da dobijete 5 kilograma viška ?

Izvor: Lepota i zdravlje, 19.Sep.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog čega tokom menstruacije možete da dobijete 5 kilograma viška ?

Dobijanje kilograma tokom menstruacije jedna je od stavki koje žene ne mogu da smisle. Naime, svaka pripadnica nežnijeg pola tokom menstruacije dobije i do dva kilograma, a ovo su načini zbog kojih se žene osećaju nadoveno tokom ciklusa. Ogromna potreba za dodatnom količinom hrane Kada ste u ciklusu ne gledate gde vam ruka ide i ne birate šta ćete jesti, a naročito posežete za grickalicama i slatkišima jer do nih najlakše dolazite. Ali, da li zante da svi ti ugljenohidrati dodatno pospešuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << zadržavanje vode u telu? Upravo je to jedan od razloga zašto se osećate naduto. Progesteron kao “neprijatelj” Nivo progesterona poraste u drugoj polovini menstrualnog ciklusa, što uzrokuje zadržavanje vode, osetljivost grudi i dobijanje na težini zbog vode koja se zadržala u organizmu. Kod nekih žena grudi mogu narasti čak za jedan broj. Zbog “navale” progesterona telo izvlači tečnost iz krvnih sudova, te je prenosi u tkivo, a to se, prema jednoj teoriji, događa zato jer se telo priprema za oplodnju. Ako do oplodnje, odnosno trudnoće ne dođe nivo progesterona pada i telo se s prestankom menstruacije vraća u pređašnje stanje.   Kilogrami i nakon menstruacije S obzirom na to da, kako tvrde stručnjaci, tokom menstruacije možete da dobijete i do 5 kilograma, veoma je važno da tih dana pijete što više tečnosti i da jedete belančevine. Postoje slučajevi da ukoliko se ugojite u toku mesčnice, taj višak i zadržite i nakon što se ciklus završi.   Preskačete vežbe Baš zbog toga što se osećate naduto i što imate bolne menstruacije, odustajte od vežbanja na koje ste inače navikli. Kretanje i znojenje, kao i inače pa i tih dana u mesecu, zapravo vam mogu pomoći da se osećate bolje. Znojenjem ćete izbaciti višak vode, a hormon endorfin, koji se pojačano luči kada se bavimo fizičkom aktivnošću, olakšaće grčeve.  

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Želite veće grudi? Od ovog slatkog voća imaćete dekolte za desetku!

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Sep.2016, 13:24

Mnoge žene osećaju se veoma nesigurno zbog malih i opuštenih grudi, a naročito posle dojenja i uprkos tome što znaju da je to normalan sled događaja s obzirom na starenje. Guliver/Getty Images Poznato nam je da redovnim i adekvatnim vežabama možemo da postignemo bolji izgled grudi, da ih podigmnemo...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.