Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Apr.2015, 09:16 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Teleći pikantni štapići u sečuanskom sosu
Potrebno je (za jednu osobu): - 180g telećeg mesa, 30 g praziluka, 30 g crnog luka, bambusovi izdanci, paprika babura, soja sos, prstohvat gustina Za pirinač s jajima: - 200 g belog barenog pirinča, praziluk, crni luk, jedno jaje, začin C i ulje. Priprema: - U zagrejani vok s uljem stavite teletinu isečenu na rezance koju ste prethodno dodali malo soja sosa. - Dok se teletina dinsta, u posebnu činiju dodajte povrće: praziluk, crni luk, bambusove izdanke, papriku, soja sos i prstohvat gustina. - Kada se teletina proprži, ocedite višak ulja iz voka i dodajte ljuti sos i povrće. - Dinstajte kratko, a zatim gotovo jelo servirajte na dekorisanom tanjiru. Pirinač: - U zagrejan vok sipajte malo ulja, dodajte jedno jaje i dobro izmešajte. - Potom ubacite pirinač, praziluk, crni luk i začin C. - Sve dobro izmešajte i servirajte u manjoj činiji. Razgovarala: Marina Luković Foto: Mladen Sekulić Infot: Restoran Sečuan
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Teleći pikantni štapići u sečuanskom sosu
Izvor: Svet, 17.Apr.2015
Potrebno je (za jednu osobu):. 180g telećeg mesa, 30 g praziluka, 30 g crnog luka, bambusovi izdanci, paprika babura, soja sos, prstohvat gustina. Za pirinač s jajima:. 200 g belog barenog pirinča, praziluk, crni luk, jedno jaje, začin C i ulje.. Priprema:. 1. U zagrejani vok s uljem stavite teletinu...