Sobne biljke koje prečišćavaju vazduh

Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Okt.2014, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sobne biljke koje prečišćavaju vazduh

Koliko god se trudili da čistimo svoje stanove, uvek će biti prepuni toksina jer se oni nalaze u materijalima od kojih su napravljeni zidovi i nameštaj. Kako bismo barem delimično uništili toksine i stvorili zdraviju atmosferu, ove biljke mogu biti od pomoći.

Kvalitet vazduha u stanu ili kući izuzetno zavisi od sobnih biljaka, tvrde stručnjaci, jer prirodnim putem prečišćavaju vazduh od raznih zagađivača i toksina. Pošto dolaze hladniji dani i sve ređe ćemo otvarati >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << prozore, evo predloga koje biljke bi trebalo da nabavite kako bi vam vazduh uvek bio čist i svež.

Bambusova palma

Tera insekte i prečišćava vazduh, uklanjajući iz njega štetne sastojke poput benzena, formaldehida, hloroforma, ksilena i ugljen monoksida.

Bršljen

Puzavica koja se lako prilagođava uslovima u kući, ne treba joj puno svetlosti i, osim što čisti vazduh od zagađivača, uklanja i alergene poput životinjskog izmeta i plesan. Iz vazduha uklanja benzen, formaldehide, trikloretilen i ugljen monoksid.

Fikus

Zimzelena biljka poreklom iz Indije sjajno uklanja formaldehide, a jedan od najboljih cvetova za čišćenje vazduha je – hrizantema. Iako nije klasična kućna biljka, može potrajati i do mesec i po dana, pa je lako zamenite novom. Hrizanteme čiste vazduh od amonijaka, benzena, formaldehida i ksilena.

Izvor: b92/superžena.net

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Sobne biljke koje prečišćavaju vazduh

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2014, 14:50

Ma koliko čistili svoje stanove, biće prepuni toksina jer se toksini nalaze u materijalima od kojih su napravljeni zidovi i nameštaj. Srećom, tu je priroda....Kvalitet vazduha u stanu ili kući izuzetno zavisi od sobnih biljaka, tvrde stručnjaci, jer prirodnim putem prečišćavaju vazduh od raznih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.