Slatka nega: Tamna čokolada u službi lepote

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Avg.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slatka nega: Tamna čokolada u službi lepote

Stručnjaci pripisuju pozitivno delovanje na naše telo omiljenom slatkišu – čokoladi!

Iako je svaka čokolada vredna greha, za zdravlje je korisna samo ona sa 70 odsto kakaa, odnosno tamna čokolada. Tamna čokolada je bogata vitaminima, mineralima i antioksidantima koji su hranljivi za kožu i kosu.

Čokoladna masaža

Vreme je da isprobate čokoladnu masažu. Ona podiže raspoloženje, deluje pozitivno na duh i telo, podstiče izlučivanje hormona >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << sreće i neguje kožu. Odlična je u borbi protiv stresa, osećaja slabosti i pomaže suvoj i umornoj koži.

Pilling od čokolade

Piling ove vrste možete da pripremite i sami, a njime čete ukloniti mrtve ćelije i nečistoće sa kože. Potrebno vam je: kašika šećera, kašika gorkog kakaa u prahu, malo vanile i malo maslinovog ulja. Sastojke pomešajte dok ne dobijete gustu masu koju potom kružnim pokretima nanesite na telo. Pritom se fokusirajte na kritična područja tela. Pustite da odstoji desetak minuta i isperite mlakom vodom.

Čokoladna maska za kosu

Možda zvuči neverovatno, ali uz pomoć čokolade možete negovati i kosu. Masku pripremite na sledeći način: pomešajte tri kašike skute sa jednom kašikom kakaa u prahu i sve pretvorite u glatku smesu. Masku nanesite na kosu, i pustite da odstoji deset minuta. Maska od čokolade kosi vraća sjaj i obnavlja vlasište.

Izvor: Ordinacija.hr

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.