SNIMAO DEVOJČICE U TOALETU: Manijak sa bazena završio iza rešetaka

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2016, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMAO DEVOJČICE U TOALETU: Manijak sa bazena završio iza rešetaka

Nišlija Predrag Đurković (35) osuđen je nepravosnažno na šest meseci zatvora jer je 3. avgusta 2013. godine na vojnom bazenu u Donjoj Vrežini krišom snimao devojčice u toaletu ovog objekta.

On je na bazen uneo dve kamere, iskoristio šupljinu na paravanima koji dele toalete i snimao maloletnice dok su se svlačile. Tužilaštvo je najavilo žalbu na presudu nezadovoljno visinom izrečene kazne.

Predrag Đurković, kojeg je vojna policija uhvatila na delu, pred sudom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je priznao da je snimao devojčice ali je negirao da je imao nameru da za nesvakidašnje zadovoljavanje seksualnih potreba, koristi maloletnice. Isticao je da ga maloletnice ne privlače, već samo punoletne žene, ali da mu kamere nisu bile dobro postavljene, zbog čega nije znao koga snima jer je video samo donji deo tela ženskih osoba koje su bile u toaletu. Tvrdio je da je zbog toga "pucao na slepo“, i da je imao nameru da kasnije snimke klasifikuje, odnosno da obriše one delove na kojima su maloletnice. Takođe, kazao je i da nije imao nameru da snimke dalje distribuira, već da ih koristi za sopstveno zadovoljenje, i naglasio da sebe ne smatra pedofilom već samo voajerom.

Foto: Profimedia

Međutim, Osnovni sud nije prihvatio njegovu odbranu prvenstveno jer su na pronađenim snimcima, koji su prezentirani kao dokaz optužbe, bile isključivo devojčice.

Sud je utvrdio i da je jedna kamera u toaletu bila tako postavljena da je optuženi mogao da vidi sva dešavanja ispred toaleta, pa samim tim i da proceni starost osoba koje u njega ulaze.

Foto: AP/Tanjug

Prilikom odmeravanja kazne, sud se odlučio za zatvor u trajanju od šest meseci jer, kako se navodi u obrazloženju sudske odluke, postoje olakšavajuće okolnosti na strani optuženog jer je oženjen i ranije neosuđivan. Od otežavajućih okolnosti uzeto je u obzir da je snimio više maloletnih osoba.

Presuda je doneta u ponovljenom suđenju jer je maja 2015. godine Đurković oslobođen bilo kakve krivične odgovornosti za događaje na bazenu. Postupajući po žalbi Osnovnog javnog tužilaštva, Viši sud je tu presudu ukinuo, predmet vratio na ponovno odlučivanje i naložio da mu sudi drugi, a ne sudija koji ga je oslobodio.

(D. R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

SNIMAO DEVOJČICE U TOALETU NA BAZENU Pedofilu iz Niša šest meseci zatvora

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 07:59

Predrag Đurković (36) iz Niša osuđen je prvostepenom presudom Osnovnog suda u Nišu na šest meseci zatvora jer je avgusta 2013. godine na vojnom bazenu u Donjoj Vrežini kamerama snimao maloletnice u toaletu...On je oglašen krivim da je počinio krivično delo prikazivanje i posedovanje pornografskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.