Rastrzane između kuće i posla: Da li je Srpkinjama emancipacija došla glave? (VIDEO)

Izvor: B92, 01.Apr.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastrzane između kuće i posla: Da li je Srpkinjama emancipacija došla glave? (VIDEO)

Redakcija “Super žene” istraživala je kako danas žensku emancipaciju posmatra nežniji pol.

Majke, radnice, supruge, lepotice, četiri su obavezne životne uloge za samo jednu ženu. Zato i ne čudi stav da bi mnoge dame bez razmišljanja dale otkaz, kada bi partner mogao da im obezbedi pristojan život. Zaposlene žene često ne mogu da izdrže teret obaveza. Imaju osećaj kao da im emancipacija nije dobro donela.

Cica Drobac svoju unuku Teodoru čuva svaki dan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok joj je mama na poslu.

“Ona ima neko radno vreme, malo je sa njom pre podne, posle ide na posao, ne vidi dete do sutra ujutru”, kaže ona.

Većina žena danas je rastrzana između posla i kuće. Nezadovoljne su jer ne zarađuju dovoljno da bi živele dostojanstveno, a sa druge strane ne mogu da se posvete porodici koliko bi želele, ni svojim ličnim potrebama.

Dr Vladan Đurić, psihoterapeut kaže kako, na žalost emancipacija u današnjem obliku, ženama nije donela ono za šta su se borile, malo dobrih stvari, a natovarilo im je tiraniju moranja, da moraju da budu savršeni radnici, majke, žene, ljubavnice, što je ponekad preveliki stres.

Detaljnije pogledajte u našem prilogu i recite nam šta vi mislite da je emancipacija donela ženama u Srbiji?

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rastrzane između kuće i posla: Da li je Srpkinjama emancipacija došla glave?

Izvor: Prva.rs, 01.Apr.2016

Zato i ne čudi stav da bi mnoge dame bez razmišljanja dale otkaz,kada bi partner mogao da im obezbedi pristojan život.. Zaposlene žene često ne mogu da izdrže teret obaveza. Imaju osećaj kao da im emancipacija ništa dobro nije donela.  . Redakcija “Super žene” istraživala je kako danas...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.