REVOLUCIJA U MODERNOJ MEDICINI: Naučnici pronašli lek za TEŠKU bolest koja muči MILIONE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REVOLUCIJA U MODERNOJ MEDICINI: Naučnici pronašli lek za TEŠKU bolest koja muči MILIONE!

Otkriće koje je vratilo nadu.

Naučnici veruju da su pronašli novi način lečenja Parkinsonove bolesti, koji se zasniva na proizvodnji novih ćelija koje bi zamenila oštećene u organizmima obolelih.

ISPROBAJTE KRASTAVAC DIJETU: Za 7 dana čak 7 kilograma manje!

Ipak, oni ističu da je istraživanje još uvek u ranoj fazi, te da prvo moraju proveriti koliko je tretman siguran i da li nove ćelije mogu funkcionisati kao neuroni koji proizvode dopamin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Moždane ćelije koje stvaraju ovu važnu hemijsku supstancu odumiru, a uzrok te pojave još uvek nije otkriven. Gubitak dopamina izaziva premor i teškoće u kretanju, a lekari obolelima prepisuju lekove koji ublažavaju simptome.

TAJNO SVOJSTVO: Zašto SVAKA žena treba da pojede bar jednu jabuku na dan?

No, bolest još uvek neizlečiva.

Zbog toga naučnici traže način da nadomeste oštećene neurone transplantacijom novih zdravih neurona u mozak. Međutim, međunarodni tim istraživača koji radi najnovije istraživanje pokušava da otkrije mogu li zadatke uništenih neurona preuzeti druge ćelije u mozgu.

Profesor David Dekster tvrdi da je neophodan dalji razvoj ove ideje:

IZBEGNITE MODRICE! Kada se povredite, ODMAH uradite ovo!

- Ako uspeju, ovaj pristup će postati održiva terapija koja bi mogla poboljšati živote ljudi s Parkinsonovom bolešću i u završnici dovesti do njenog izlečenja - rekao je Dekster.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Osmišljen revolucionarni tretman protiv Parkinsonove bolesti

Izvor: B92, 12.Apr.2017

Naučnici veruju da su pronašli način lečenja, a možda čak i preokretanja toka Parkinsonove bolesti. Reč je o proizvodnji zamenskih ćelija koje bi preuzele ulogu uništenih ćelija...Testovi na miševima sa simptomima nalik Parkinsonovoj bolesti pokazali su da takva terapija ublažava simptome...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.