Izvor: Lepota i zdravlje, 02.Maj.2016, 12:11 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za ručak: Ruska piletina
Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: – 800 g pilećih grudi – 200 ml pavlake – 2 glavice crnog luka – 150 g feta sira – pola vezice lista peršuna – 500 g zamrznutog graška – 1 šargarepa – 1,5 kašičica mešavine suvog biljnog začina – 2 kašike paradajz-pirea – 1 kašika brašna – 50 g putera – 150 ml vode – 1 čen belog luka – 2 kašike votke – ulje – so, biber Priprema: 1. Pileće grudi iseći na tanke komade. Posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti mešavinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << suvog biljnog začina i dobro promešati. 2. U tiganju otopiti puter, dodati meso i pržiti dok ne porumeni, a zatim izvaditi na tanjir. 3. U istoj masnoći ispržiti crni luk sitno iseckan. Dodati izgnječen beli luk i brašno, te sve kratko pržiti uz mešanje. 4. Nakon toga uliti vodu, paradajz pire i votku. Dodati izdrobljen feta sir, meso i iseckan list peršuna. 5. Na kraju umešati pavlaku, pa dinstati dok me poprimi ukus sosa. 6. Posebno ispržiti drugu glavicu crnog luka na malo ulja, a potom dodati grašak i šargarepu isečenu na kolutove. Dinstati dok povrće ne omekša. 7. Rusku piletinu servirati na tanjiru i poslužiti uz grašak sa šargarepom.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Predlog za ručak: Ruska piletina
Izvor: Scandal.rs, 02.Maj.2016
Pripremu jela pročitajte ovde: Predlog za ručak: Ruska piletina