Izvor: Lepota i zdravlje, 31.Mar.2015, 09:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pohovani feta sir u sosu od pomorandže
Potrebno je: -1 kriška feta-sira (100-120 g), 1 jaje, malo brašna, malo susama. Za sirup: - pola čaše vode, pola čaše šećera, jedna kašika meda, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, 2-3 koluta sveže ljute paprike, 2 koluta pomorandže s koricom (isečena na četvrtine). Priprema: - Krišku feta-sira stavite u brašno, potom u razmućeno jaje, pa u susam. - Vodite računa o tome da se kriška ne slomi i da u potpunosti bude prekrivena susamom. - Pržite je u tiganju ili fritezi, najviše dva minuta. Potom je stavite na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće. - Zalijte je sirupom, koji se pravi tako što se svi navedeni sastojci kuvaju u istoj posudi, sve dok tečnost ne počne da ključa i da se zgušnjava. Razgovarala: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić Info: TAVERNA PIATAKIA, www.tavernapiatakia.com, 065/269-69-96
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Pohovani feta sir u sosu od pomorandže
Izvor: Svet, 31.Mar.2015
Potrebno je:. 1 kriška feta-sira (100-120 g), 1 jaje, malo brašna, malo susama.. Za sirup:. pola čaše vode, pola čaše šećera, jedna kašika meda, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, 2-3 koluta sveže ljute paprike, 2 koluta pomorandže s koricom (isečena na četvrtine).. Priprema:. 1. Krišku...