Pohovani feta sir u sosu od pomorandže

Izvor: Lepota i zdravlje, 31.Mar.2015, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pohovani feta sir u sosu od pomorandže

Potrebno je: -1 kriška feta-sira (100-120 g), 1 jaje, malo brašna, malo susama. Za sirup: - pola čaše vode, pola čaše šećera, jedna kašika meda, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, 2-3 koluta sveže ljute paprike, 2 koluta pomorandže s koricom (isečena na četvrtine). Priprema: - Krišku feta-sira stavite u brašno, potom u razmućeno jaje, pa u susam. - Vodite računa o tome da se kriška ne slomi i da u potpunosti bude prekrivena susamom. - Pržite je u tiganju ili fritezi, najviše dva minuta. Potom je stavite na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće. - Zalijte je sirupom, koji se pravi tako što se svi navedeni sastojci kuvaju u istoj posudi, sve dok tečnost ne počne da ključa i da se zgušnjava. Razgovarala: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić Info: TAVERNA PIATAKIA, www.tavernapiatakia.com, 065/269-69-96

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pohovani feta sir u sosu od pomorandže

Izvor: Svet, 31.Mar.2015

Potrebno je:. 1 kriška feta-sira (100-120 g), 1 jaje, malo brašna, malo susama.. Za sirup:. pola čaše vode, pola čaše šećera, jedna kašika meda, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, 2-3 koluta sveže ljute paprike, 2 koluta pomorandže s koricom (isečena na četvrtine).. Priprema:. 1. Krišku...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.