Izvor: Lepota i zdravlje, 07.Maj.2015, 08:29 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Karpaćo od bifteka
Potrebno je: - 200 g bifteka, 30 g komorača, 30 g parmezana, 50 g čeri paradajza, 10 g kapra, 20 g rukole, 1 limun, 1 pomorandža, maslinovo ulje, ruzmarin, krupna morska so, aceto balzamiko. Priprema: - Sitno iseckajte ruzmarin i rasporedite ga po dasci, pa preko njega uvaljajte očišćen biftek (po dužini, kao oklagijom). - Potom uvijte biftek u PVC foliju, vodeći računa o tome da ne ostane vazduha. - Odložite ga u zamrzivač da se smrzne, a ako treba da se ranije servira – samo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << malo stegne. - Izvadite biftek iz zamrzivača, pustite ga da malo otpusti, a onda ga isecite na tanke listove (poželjno je to raditi na mesoreznici). - Listove bifteka poređajte na tanjir, a preko njih stavite seckan komorač, rukolu, listove parmezana, kapar, seckan limun i pomorandže, paradajz i morsku so. - Umutiti dresing od maslinovog ulja i balzamiko sirće, pa njime prelijte karpaćo. Recept: Jovica Jovičić Razgovarala: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Karpaćo od bifteka
Izvor: Svet, 07.Maj.2015
Potrebno je:. 200 g bifteka, 30 g komorača, 30 g parmezana, 50 g čeri paradajza, 10 g kapra, 20 g rukole, 1 limun, 1 pomorandža, maslinovo ulje, ruzmarin, krupna morska so, aceto balzamiko.. Priprema:. 1. Sitno iseckajte ruzmarin i rasporedite ga po dasci, pa preko njega uvaljajte očišćen biftek...