Kardio vežbe kojima ćete najbrže skinuti kilograme

Izvor: B92, 27.Avg.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kardio vežbe kojima ćete najbrže skinuti kilograme

Kardio vežbe vrlo su popularne jer su najbolji način da izgubite kilograme i održavate kondiciju i zdravlje srca. Evo liste najefikasnijih vežbi...

Džogiranje

Ovo je verovatno jedna od najlakših vežbi jer ne zahteva upotrebu dodatne opreme. Sve što treba jeste da ustanete ranije ili izdvojite malo vremena u toku dana i izađete napolje. Za bolje rezultate, možete trčati uzbrdo ili na neravnom terenu jer će dodatni napor uticati na veću potrošnju kalorija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Plivanje

Savršen predlog za leto kojim se kilogrami munjevito brzo tope, naročito na rukama i donjim delovima tela. Naravno, što je trening intenzivniji, to će i rezultati biti izraženiji.

Vožnja bicikla

Oživite svoje detinjstvo i vozite bicikl redovno kako biste zategli i oblikovali mišiće na nogama i brzo izgubili težinu. Kao i kod džogiranja, odaberite teren sa većim otporom, poput uzbrdica, da bi efekat vežbanja bio izraženiji.

Preskakanje vijače

Ova vežba izuzetno je zabavna, a možete je praktikovati i unutra i napolju, slušajući muziku. Ako tek počinjete, možete započeti trening serijom od 30 preskakanja a onda postepeno povećavati broj serija i preskakanja. Time ćete izgubiti kilograme za veoma kratko vreme.

Tenis

Ovo nije samo sport, već odlična vežba za jačanje snage i izdržljivosti. Zapravo, čak poboljšava i brzinu vaše reakcije i veština vezanih za koordinaciju vida i ruku.

Pešačenje

Pešačenje je odlična rekreativna aktivnost, savršena za one koji su avanturističkog duha a žele da smršaju. Pešačite redovno, birajući strme i neravne terene i ubrzo ćete ojačati mišiće i otarasiti se viška kilograma.

Košarka

Ova vrsta treninga je zabavna, a pomoći će vam da budete snažniji, izdržljiviji, fleksibilniji i aktivniji. Kod deca koja treniraju uticaće i na dodatni porast visine.

Foto: hyenareality/freedigitalphotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kardio-vezbe-kojima-cete-najbrze-skinuti-kilograme

Izvor: medio.rs, 27.Avg.2014

Kardio vežbe vrlo su popularne jer su najbolji način da izgubite kilograme i održavate kondiciju i zdravlje srca. Evo liste najefikasnijih vežbi....Džogiranje..Ovo je verovatno jedna od najlakših vežbi jer ne zahteva upotrebu dodatne opreme. Sve što treba jeste da ustanete ranije ili izdvojite...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.