Bitef teatar vam poklanja karte za predstavu “Gozba”

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Maj.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitef teatar vam poklanja karte za predstavu “Gozba”

Dve čitateljke koje se prve jave na mejl redakcije www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com dobijaju po dve karte za današnju predstavu “Gozba” u BITEF Teatru. Predstava počinje u 20 sati. Foto: Bitef teatar Premijera pozorišno-plesnog performansa „Gozba“ u režiji Ane Grigorović rađena je po motivima Platonove „Gozbe“ i motivima Konkursa za Savremeno stvaralaštvo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, predstava kroz plesne i dramske elemente prikazuje diskutabilan položaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << kulturnih radnika i odnosa države prema njihovom radu. Izvedbeni tekst dramaturškinje Vanje Nikolić tumače koreograf i igrač Dušan Murić, igračica Tamara Pjević, glumac i igrač Luka Mihovilović, kao i sama rediteljka Ana Grigorović. „Gozba je predstava i projekat – i ništa od toga“ kaže Grigorovićeva. „Gozba je pokušaj da se kreira nešto bez ičega, da se radi čak i kada ne postoje uslovi za to. Ovo je projekat Ministarstava kulture i informisanja koji je dobio nedovoljno sredstava da bi bio ono što jeste – predstava. Zato je postao nemogućnost stvaranja predstave. Glumac, igračica, koreograf i rediteljka preispituju koji su elementi potrebni da bi predstava bila predstava i bez čega se sve u pozorištu može. Dekonstrukcijom procesa na sceni problematizuje se pozicija slobodnih umetnika u Srbiji i model projektnog finansiranja koji često, umesto da pruža slobodu, vodi u niz kompromisa, kako umetničkih, tako i ljudskih.“ Izvedbeni tekst: Vanja Nikolić Režija: Ana Grigorović Pokret: Dušan Murić Izvođači: Tamara Pjević, Luka Mihovilović, Ana Grigorović, Dušan Murić Dobitnice će putem mejla biti obaveštene o načinu preuzimanja karata.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Bitef teatar vam poklanja karte za predstavu “Ale i bauci”

Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Maj.2015, 14:07

Dve čitateljke koje se prve jave na mejl redakcije www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com dobijaju po dve karte za današnju predstavu “Ale i bauci” u BITEF Teatru. Predstava počinje u 20 sati. Foto: Bitef teatar Savremena plesna predstava „Ale i Bauci“ zamišljena je kao vrsta odbrane slovenskih...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.