NEUNIŠTIV Ovo je deda od 101 godine kog su spasioci izvukli iz ruševina Nepala

Izvor: Blic, 03.Maj.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEUNIŠTIV Ovo je deda od 101 godine kog su spasioci izvukli iz ruševina Nepala

Iz ruševina svoje kuće nastradale pre sedam dana u zemljotresu u Nepalu izvučen je živ starac koji ima 101 godinu. Policija je izvestila da je Funču Tamang spasen u subotu i da se nalazi u bolnici.

Police: 101-year-old man rescued one week after Nepal quake. http://t.co/EdbcjhuQ7h pic.twitter.com/rD2hWeCfvE

— CNN (@CNN) May 3, 2015

Funču je dobrog zdravstvenog stanja i ima manje povrede zgloba i ruke, a sa mesta gde je pronađen izvučen je helikopterom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On je trenutno u bolnici, a sa njim su njegovi članovi porodice.

Ranije danas nepalski zvaničnici su saopštili da su spasioci pronašli troje preživelih u jednom planinskom selu u Nepalu, osam dana nakon razornog zemljotresa. Dva muškarca i jedna žena izvučeni su danas iz ruševina blizu sela Sjauli, rekao je vladin administrator za oblast Sindupalčok Surja Prasad Upadhaja. Oni su prebačeni u obližnju vojnu bolnicu kako bi im se ukazala pomoć. Drugi detalji za sada nisu poznati.

Ova oblast, 60 kilometara zapadno od Katmandua, najteže je pogođena zemljotresom jačine 7,8 stepeni po Rihteru, koji je prošle subote pogodio Nepal, sa najvećim brojem žrtava.

- Bilans žrtava razornog zemljotresa u Nepalu biće mnogo veći pošto spasioci stignu do udaljenih sela - saopštio je danas ministar finansija Nepala Ram Šaran Mahat.

Nepalska policija je ranije danas potvrdila da je broj žrtava u katastrofalnom zemljotresu, jačine 7,8 stepeni Rihtera, koji je 25. apila pogodio Nepal, dostigao 7.074, a da je povređenih 14.000. Prema zvaničnim podacima, u zemljotresu je uništeno 141.000 kuća, a oštećeno 150.158.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.