Neraspoloženi ste?

Izvor: Mondo, 07.Jul.2015, 03:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neraspoloženi ste?

Čokolada vam (navodno) neće pomoći.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock.

Američki stručnjaci sugerišu da unos šećera podstiče depresiju, ali još uvek nisu utvrdili prirodu uočene veze.

Novi nalazi naučnika s Kolumbija univerziteta u Njujorku se zasnivaju na podacima prikupljenim od oko 70.000 žena koje su prošle menopauzu, piše "Hafington post".

Pokazalo se da ispitanice koje unose povećanu dozu šećera imaju najveći rizik za depresiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok je konzumacija mlečnih proizvoda, vlakana, voća i povrća bila povezana s manjim rizikom za taj psihički poremećaj.

Naučnici veruju da šećer može da podstakne niz hormonskih reakcija i dovede do upalnih procesa koji su, takođe, povezani s depresijom.

Najnovije vesti, savete, preporuke i zanimljivosti u vezi sa zdravljem, čitajte i na našoj Facebook stranici MONDO Klinika.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.