8 groznih činjenica o pupku koje vam doktor nikad nije rekao

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2015, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

8 groznih činjenica o pupku koje vam doktor nikad nije rekao

Ovaj mali deo tela totalno je zanemaren - a krije neverovatne i gadne priče, koje vam je lekar sigurno prećutao.

1. Pupak je prvi ožiljak koji ste dobili u životu

Pupak nastaje kada se pupčana vrpca preseče, tako da se zapravo vodi kao ožiljak koji dobijate čim se rodite.

2. Prepun je bakterija

Jedno istraživanje je 2012. godine pokazalo da ovde živi neverovatno veliki broj bakterija. Ispitano je 60 ljudi, a pronađeno 2.368 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vrsta bakterija.

3. Može grozno da se inficira

Ako imate pirsing, trebalo bi da se držite svih saveta kako se ne bi inficirao. Ako nam ne verujete da je baš, baš grozno - proguglajte.

4. Neki ljudi uopšte nemaju pupak

Naravno, svi smo se rodili s pupčanom vrpcom vezanom za stomak, ali kod nekih sisara (a tu spadaju i neki ljudi) ovaj ožiljak vremenom totalno zaraste i gotovo da se ne vidi.

5. Ako ste muškarac, verovatno u pupku imate komade odeće

Pupak se ponaša kao neka vrsta skladišta za sve što do njega dođe - ako je uvučen, naravno. Tako da uopšte ne bi trebalo da vas začudi činjenica da u njemu imate komadiće konca, vune i ostalih materijala koje nosite.

6. Gledanje u pupak je nekad bila vrsta meditacije

Grčki monasi sa Atosa su novodno meditirali takio što su gledali u svoj pupak. Čudni ljudi.

7. Da, naravno da postoji fetiš

Istraživanje iz 1975. godine pozabavilo se baš ljudima koji imaju fetiš za pupke. Jedan do njih, 27-godišnji učitelj, obožavao je uvučene pupke, pa je čak dva puta pokušao samostalno da "sredi" svoj, koji je bio izbačen. Nije ga ništa bolelo i na kraju je doživeo orgazam.

8. Od mikroba u pupku možete da napravite sir

Sir se pravi pomoću bakterija, a biolog Kristina Agapakis je i dokazala da sir zaista može da se napravi od bakterija iz pupka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.