Novi mobing: Poligraf u firmi

Izvor: Akter, 18.Apr.2015, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi mobing: Poligraf u firmi

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije u subotu je oštro osudio poslodavce firme "Valipile" kod Pazina, koji su u firmu postavili poligraf, pomoću kojeg u slučaju sumnje u nelegalne radnje, ispituju radnike i ocenio da je to mobing koji su omogućili ministar rada, Vlada, novim Zakonom o radu.

To je mobing a uzrok su ministar rada Mirando Mrsić, Vlada i novi Zakon o radu koji radnike stavljaju u isti odnos kao bilo koju mašinu ili predmet, tako da s njima poslodavac može >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da radi šta mu je volja, rekao je predsednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Reč je o neviđenom slučaju na ovim prostorima, radnike stavljaju na detektor laži radi ispitivanja, što kod njih izaziva strah, pritisak i stres.

Iz uprave kompanije "Valipile" su rekli da je to uobičajen postupak provere lojalnosti radnika i da u tome ne vide ništa loše.

Pismenim putem, 120 radnika Valipile obratilo se Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije pritužbom na poslodavca za zahtevom da hitno reaguje, piše zagrebački Jutarnji list.
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.