Zauvek ostati mlad? Moguće je uz ove trikove!

Izvor: Press, 30.Avg.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zauvek ostati mlad? Moguće je uz ove "trikove"!

Biti mlad i snažan duhom, najvažnije je! Ali, kako je telo hram duše, povedite računa i o njemu!
Foto:B92.net
Starenje je neminovni proces u životu, koji nekada, zbog nebrige i nezdravog načina života, te ubrzanog tempa i prevelikog stresa, kreće i ranije nego što bi trebalo. Mladost i lepota dolaze iznutra i odraz su našeg stanja duha, ali ipak telo jeste hram kroz koji se iskazuju, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je veoma važno povesti računa i tome kako se prema njemu odnosimo. Starenje ne možemo da sprečimo niti izbegnemo, ali možemo da ga usporimo i preventivno delujemo. I to nije nimalo teško, kao što možda zvuči. 
1. Obezbedite sebi dovoljno sna: Kvalitetan san je veoma važan, kako za zdravlje, tako i za svežu i meku kožu, dobar metabolizam i uopšte uzev životnu energiju. Preporučuje se od 6 do 8 sati sna dnevno. Važno je znati i da naš organizam kao najzdraviji i najneophodniji san registruje onaj u periodu od 22.00 časa do ponoći, te pokušajte da abr ponekad ležete ranije.
2. Redovna fizička aktivnost: Neophodno za aktivnost, pokretljivost i pravilno funkcionisanje organizma. Melem za stres i napetost, i rezervoar snage. Ukoliko niste ljubitelji iste, posegnite bar za šetanjem ili plivanjem. To svi volimo.
3. Jedite masline: Verovali ili ne, ali zelene masline su jak saveznik u borbi protiv starenja. 
4. Obogatite ishranu sa što više voća i povrća: Zdrav organizam, te mlada i sjajna koža direktno su povezane sa unosom svežeg voća i povrća i vitaminima kojima oni obiluju. 
5. Koristite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom: Sunčanje šteti našoj koži i potpomaže bržem starenju, apčesto izlaganje suncu dovodi do dehidratacije, te naša koža zahteva dodatnu, bogatu negu. Zato pre "prženja" na sunčevim zracima, posegnite za mlekom za sunčanje, bar sa minimalnim faktorom. Vaša koža biće vam zahvalna! Ona radi za vas, vi za nju!
6. Izbegavajte pušenje: Izlišno je pisati o ovome! Svi znamo koliko je štetno, za kožu, kosu, dah, stanje zuba, i naravno, zdravlje!
7. Pijte dovoljno vode: Zbog ubrzavanja metabolizma, uklanjanja nečistoća i otrova iz tela i hidratacije kože. Voda je jedan od najvažnijih izvora zdravlja, te se preporučuje unos od oko2 litra vode dnevno.
8. Zaboravite na stres i ostanite srećni: Zato što je stres naštetniji "sastojak" života, koji narušava opšte zdravlje i lepotu, kako tela, tako i uma. Nemoguće ga je izbeći, ali moguće je potruditi se da nas ne dotiče previše, te da se naoružamo pozitivnim mislima i opuštenošću.

PROČITAJTE JOŠ:
BRZA, ZDRAVA I OSVEŽAVAJUĆA: Isprobajte sedmodnevnu jogurt dijetu!
Nikako da se otarasite lošeg zadaha! Ovaj napitak će to lako rešiti!
Da li ste znali da boja očiju određuje prag bola?
   
9. Izbalansirajte ishranu: Unos svih potrebnih minerala i vitamina je veoma važan i jedan od najjačih saveznika zdravlja i dobrog stanja tela, te zaboravite na neuravnoteženu ishranu, bez reda. Potrudite se da ono što jedete bude hranljivo, ali i zdravo.
10. Koristite prirodne preparate za vašu kožu: Proizvodi koji su na bazi prirodnih sastojaka su svakako bolji i "lakši" za kožu.
11. Vitamin E: Snažan saveznik u borbi protiv starenja. Obogatite ishranu unosom vitamina E, i potrudite se da bude i deo proizvoda za negu kože koje koristite. Najviše ga ima u biljnim uljima, zelenom povrću, orasima, semenkama i žumancu. 
12. Vitamin A: Upotreba vitamina A u najčistijem obliku efikasno redukuje bore.
13. Pijte sok od jabuke: Odličan za svežu kožu i borbu protiv bora.
 14. Koristite glicerin, sok od limuna i ružinu vodicu: Smesu od ova tri sastojka svakodnevno nanosite na kožu pre spavanja, na lice, vrat i ruke. Jednostavno i brzo, a vaša koža će blistati i ostati mlada i sjajna. 
15. Aloe vera gel: Aloe vera opšte je poznata kao jedna od najzdravijih i najfektnijih biljaka u borbi za zdravlje i lepotu kože. Zato bar jednom mesečno posegnite za maskom od aloe vere, ostavite je da se osuši 20 minuta i isperite je hladnom vodom.
16. Sauna: Jedna od najboljih tehnika da kožu održite zdravom, mekom, elastičnom i sjajnom! Preporučuje se bar jednom mesečno!
17. Razmišljajte pozitivno: Kako vaše stanje uma i duha direktno utiče na stanje tela, veoma je važno gajiti kulturu lepih i pozitivnih misli koje će popraviti kvalitet vašeg života na najbolji mogući način! 
18. Obavezna jutarnja šetnja: Uvedite je kao nezaobilaznu dnevnu rutinu. Aktiviraće sve vaše mišiće, spremajući vas za naporan dan, pritom vam razbistrivši misli i redovno vas održavavši u kondiciji.
19. Jedite šargarepu: Jedan od najvažnijih sastojaka šargarepe jeste beta-karoten koji rešava mnoge probleme kože.
20. Joga: Možda za naše uslove neuobičajena, ali definitivno jedna od najboljih tehnika meditacije i vežbanja. Relaksiraće vas i opustiti, čineći vaš duh i telo istovremeno do nekoliko godina mlađim. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.