Teolog Suzana Kornvol: Isus je mogao da bude i hermafrodit

Izvor: Blic, 04.Mar.2012, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teolog Suzana Kornvol: Isus je mogao da bude i hermafrodit

Teolog Suzana Kornvol podstakla je brojne kontroverze, nakon što je objavila studiju u kojoj ukazuje da je moguće da je Isus Hrist bio hermafrodit.

Ona smatra da su tvrdnje da je Isus bio muškarac "jednostavno najbolja pretpostavka”. Njeni navodi objavljeni su kao odgovor na stalnu debatu između ženskih biskupa u Crkvi Engleske.

"Nije moguće znati sigurno da Isus nije patio od interseksualnosti, da nije imao i ženske i muške polne organe”, napisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Kornvolova u radu pod naslovom "Interseksualnost & Ontologija, odgovor Crkvi, ženskim biskupima i postulatima”.

"Nije moguće tvrditi, sa bilo kojim stepenom sigurnosti, da je Isus bio muškarac kako mi danas definišemo muškost. Nema načina da znamo za sigurno da Isus nije imao jedno od onih interseksualnih stanja, zbog kojeg bi imao telo koje bi spolja delovalo muško, ali je možda imao skrivene ženska fizička obeležja”, istakla je ona.

Kornvolova je ukazala da činjenica da – kako je zabeleženo – Isus nije imao decu, čini njegov polni status još nesigurnijim.

"Ne možemo da znamo zasigurno da je Isus bio muškarac, jer nemamo telo da ga pregledamo i analiziramo. Može biti samo da je Isusova uloga muškog roda, pre nego njegov muški pol, dobila da nosi težinu svog tog autoriteta”, navela je ona.

Kornvolova, koja radi na Teološkom institutu Linkoln na Univerzitetu Mančester, opisala je sebe na blogu kao spceijalistu za "istraživanje i pisanje o feminističkoj teologiji, seksualnosti, polovima, otelovljenju, etici i drugim zabavnim stvarima poput tih”.

Povezane vesti: Torinski pokrov ipak autentičan?

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Isus bio hermafrodit?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012, 15:31

Teolog Suzana Kornvol podstakla je brojne kontroverze, nakon što je objavila studiju u kojoj ukazuje da je moguće da je Isus Hrist bio hermafrodit...Ona smatra da su tvrdnje da je Isus bio muškarac “jednostavno najbolja pretpostavka”. Njeni navodi objavljeni su kao odgovor na stalnu debatu između...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.