TOP 10: Najbolji filmovi 2014. godine!

Izvor: Press, 20.Dec.2014, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOP 10: Najbolji filmovi 2014. godine!

Godina se bliži kraju, a sa krajem svake godine, uvek dolazi i retrospektiva najboljih stvari koje nam je ona donela. Već smo za vas istakli najbolje modne momente godine koja je za nama, a sada sastavljamo listu od deset najboljih filmova 2014. godine.
Ova godina bila je u znaku bezbroj sjajnih ostvarenja, ali nije falilo ni onih manje sjajnih zbog kojih smo zažalili što smo otišli u bioskop.
Godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 2014. ostaće upamćena po usponu brojnih novih zvezda i velike produktivnosti filmskih industrija, kako holivudske, tako i nekih manje poznatih.
Iako je u protekle dve godine primećena ekspanzija popularnosti serija, film je još uvek nepobediv u moći da nas uvuče u svoj svet. Ovo su filmovi koje nikako ne smete propustiti i koji su nesumnjivo učinili ovu godinu lepšom.
1. “Grand Budapest Hotel” je jedno bajkovito, toplo ostvarenje, koje je sve ostavilo bez daha. Izuzetno jaka glumačka postava i zanimljiva radnja uvodi nas u svet živopisne estetike Vesa Andersena. Ako želite da se vratite u prvu polovinu 20. veka, ovaj bajkoviti triler je stvoren za vas.
2.  “Interstellar” je film koji će vas iz bioskopskih sala otisnuti pravo u svemir. Ovo je jedno oid najsjajnijih filmskih ostvarenja godine koje ne smete propustiti, a u kombinaciji sa odličnom pričom ide i neverovatna glumačka postava, u kojoj su i Metju Mekonahi, Met Dejmon i En Hetavej.
3.  “Birdman” je  crna komedija o pokušaju jednog glumca čija je karijera na zalasku da u Brodveju oživi svoju nekadašnju slavu. Ostaviće vas bez daha.
4. “Whiplash” je poučna muzička drama o usponu jednog mladog bubnjara i uspehu koji dovodi do gubitka čovečnosti.
5. “Boyhood” je film o odrastanju u razorenoj porodici i o tome kako se razvod roditelja odražava na ličnost deteta i njegovog odnosa sa ljudima.

6. “Gone Girl” je triler sa Benom Aflekom u glavnoj ulozi, koji vas provodi kroz zanimljivu priču o disfunkcionalnom braku i istovremeno vas pretvara u detektiva i iznenađuje neverovatnim preokretima.
7. Ako svaka godina ima bar jedan animirani film koji ju je obeležio, 2014. godina definitivno može da se pohvali futurističkim filmom “Big Hero 6″.
8. “Guardians of the Galaxy” je futuristički film namenjen svima gladnih priča o superherojima, supermoćima i borbe protiv različitih kosmičkih zala.
9.  “The Raid 2″ je nesumnjivo kriminalistički triler godine, budući da vas on ni na trenutak neće ostavljati mirnim dok ga gledate.
10. “The Imitation Game” je film o jednom od najvećih svetskih umova sa vrlo tragičnom životnom pričom. Likovima su novi život udahnuli Kira Najtli i Benedikt Kamberbeč.
Ako niste odgledali ove filmove, vreme je za kokice i filmski maraton!

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.