Starleta koja ne može da nađe posao u struci prinuđena da traži drugi posao

Izvor: Njuz.net, 24.Mar.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starleta koja ne može da nađe posao u struci prinuđena da traži drugi posao

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeDevojka od malena maštala da jednog dana postane starleta

BEOGRAD, 24. mart 2015, (Njuz) – Dvedesetšestogodišnja starleta Tina Carrera od juče je krenula u potragu za poslom van svoje struke. Kako saznaje Njuz, ona je prinuđena da potraži neko drugo zanimanje, jer već duže vreme ne uspeva da radi kao starleta.
- Ima već više od godinu dana kako uopšte ne mogu da nađem posao u struci. O poslu za stalno ni ne razmišljam. Čak su mi prestali i povremeni anagažmani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << ali i to je više bilo na račun nekih starih prijateljstava. Definitivno je prošlo zlatno doba kada si mogao “full time” da radiš kao starleta i pritom lepo da živiš – započinje Tina svoju priču.
Starleta dodaje da, iako ima sve više potreba za njenom strukom, tržište je to koje je obezvredilo njenu profesiju. Kako sama kaže, danas se više ne ceni znanje, ni iskustvo.
- Ako imaš nekog ko će ti završiti posao za 50 evra, što bi nekom drugom davao 200. Nas starleta toliko ima da poslodavcima više uopšte nije bitan kvalitet. Čim se ukaže neka pozicija, stvori se neopisiva navala, a naravno da rade i veze i vezice. I džabe što sam ja Tina Carrera, kad ove mlađe imaju isto iskustva, a ponekad i deset godna manje.
Tina napominje da bi se, da može da vrati vreme, još ranije prekvalifikovala u neku drugu profesiju, ali da teško odustaje od starletizma jer „se od malena najviše pronalazila u tome“.
- Stvarno mi je žao što ću morati da odustanem od ovoga, ali kad vidim na kakve je niske grane palo to što si starleta, pripadne mi muka. Povrh svega, sad su još i devojke iz poslovne pratnje počele da nam kradu posao, a često i neka pevačica uleti umesto nas – dodaje Tina.
Ona je i na svom Fejsbuk profilu objavila da, teška srca, odustaje od posla. „Cimaš se, usavršavaš, radiš na sebi, stvaraš kontakte i na kraju završiš kao višak. Gde je tu pravda, oj Srbijo među kruškama. Ko poslednji izađe nek ugasi svetlo“, napisala je na svom statusu.
Komentar na njen status ostavile su i mnoge njene koleginice koje su dodale da ne samo da ne mogu da nađu posao u struci, „nego više ni ne možeš da nađeš umetničko ime za sebe, a da ono nije već zauzeto“.
Za kraj razgovora Tina nam je rekla da, bez obzira na sve, iz svog posla nosi puno lepih uspomena. Bila je prva starleta koja je „po Jerkoviću isfurala trenerku na patike“, mada mnogi ljudi ne znaju za taj njen uspeh, jer je tada bila poznata kao Kristina Pežo.
Jasmina Gavrilov

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.