Šoping kao terapija

Izvor: S media, 26.Dec.2010, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoping kao terapija

Svima se s vremena na vreme dogodi da kupe nešto što im nije potrebno, ali pruža osećanje zadovoljstva, tako da je "šoping terapija" postala omiljeni lek za pritiske koje sa sobom donosi moderan život.

Svima se s vremena na vreme dogodi da kupe nešto što im nije potrebno, ali pruža osećanje zadovoljstva, tako da je "šoping terapija" postala omiljeni lek za pritiske koje sa sobom donosi moderan život.

Takvo, kratkotrajno zadovoljstvo najviše je što možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da izvučemo iz posedovanja materijalnih dobara, smatra psihoterapeut Dajan Mekgregor Hepbern.

"Treba razlučiti šta podrazumevamo pod srećom - da li je to kratkotrajno ushićenje zato što smo seli u Aston Martin ili je sreća nešto drugo - osećanje lakoće i ispunjenja. Ako se osećate dobro u svojoj koži, veća je verovatnoća da će vas materijalna dobra usrećiti. U suprotnom, tu prazninu je teško popuniti", istakla je ona.

Pisac Sara Dinent podseća da moderno potrošačko društvo ne dozvoljava da budemo dugo srećni.

Nezajažljiva želja za posedovanjem novih stvari je deo ljudske prirode, na koju potrošačko društvo itekako računa.

Materijalna dobra postaju zamena za ljudski kontakt i ona nas, kaže Hepbern, čine poželjnim i vrednim.

Prisutno je i pogrešno uverenje da je samo sreća poželjno osećanje.

"Mi se kao društvo bojimo tuge. Ne želimo nikada da budemo tužni, a ako to jesmo, smatramo da s nama nešto nije u redu. U stvari, potrebno je da ponekad budemo nesrećni, da bismo znali da prepoznamo radost, da bismo se osećali bolje. To se ne postiže gomilanjem materijalnih dobara, nego razumevanjem sopstvenih osećanja", izjavila je ona za BBC.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šoping terapija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2010

LONDON -..Svima se s vremena na vreme dogodi da kupe nešto što im nije potrebno, ali pruža osećanje zadovoljstva, tako da je "šoping terapija" postala omiljeni lek za pritiske koje sa sobom donosi moderan život...Za ultrabogate, granica praktično više i nema - imućni Kinezi nedavno su kupili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zašto volimo kupovinu?

Izvor: B92, 26.Dec.2010

Svima se s vremena na vreme dogodi da kupe nešto što im nije potrebno, ali pruža osećanje zadovoljstva, tako da je „šoping terapija" postala omiljeni lek za pritiske koje sa sobom donosi moderan život...Za ultrabogate, granica praktično više i nema - imućni Kinezi nedavno su kupili tri...

Nastavak na B92...

Šoping kao terapija

Izvor: Capital.ba, 27.Dec.2010, 08:37

LONDON, Svima se s vremena na vrijeme dogodi da kupe nešto što im nije potrebno, ali pruža osjećanje zadovoljstva, tako da je 'šoping terapija' postala omiljeni lijek za pritiske koje sa sobom donosi moderan život. Takvo, kratkotrajno zadovoljstvo najviše je što možemo da izvučemo iz posjedovanja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.