Sakriveni sef u kući su tražili dve godine. Kad su ga našli, njihovoj sreći nije bilo kraja...

Izvor: Blic, 28.Avg.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sakriveni sef u kući su tražili dve godine. Kad su ga našli, njihovoj sreći nije bilo kraja...

Da neki ljudi stvarno imaju sreće dokazuju fotografije muža i žene koji su u svojoj kuhinji našli sef star nekoliko decenija. Kada su ga otvorili, dečekala ih je poprilična svota novca.

Kada su se korisnica Imgura i njen dečko uselili u svoju kuću pre dve godine, našli su na polici šifru za sef, ali sve do skoro nisu našli sef.

Prilikom renoviranja kuhinje naišli su na njega u podu i setili se šifre koju su pronašli.

Kuća je pre njih imala šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasnika, ali oni pretpostavljaju da sef nije pripadao prethodnim vlasnicima.

Posle nekoliko pokušaja da otvore sef sa ispisanom šifrom, konačno su uspeli i oduševili se njegovim sadržajem.

U sefu su našli čak 51.000 dolara i bocu burbona iz 1960. godine.

- Nismo mogli da verujemo svojim očima - piše ona.

Osim novca i burbona, u sefu se nalazila i knjiga Ernsta Fridriha Šumahera "A Guide for the Perplexed", objavljena 1977. godine. U njoj je bila i crno-bela fotografija na čijoj poleđini je pisalo "Alane, imam knjigu koju moraš da pročitaš. Podvukao sam nekoliko ključnih odlomaka. Tvoj prijatelj, Vinsent".

A onda su na nekoliko sledećih stranica pronašli tragove.

Na sedmoj stranici podvučen je odlomak "O filozofskim mapama" koji glasi: "Jedan od načina za posmatranje sveta kao celine jeste kroz mapu, to jest, kroz neku vrstu plana ili skice koja pokazuje gde se razne stvari mogu naći". Uz to se na ovoj stranici nalazila kartica sa državom Arizonom.

Zatim su na jedanaestoj stranici pronašli fotografiju kuće sa podvučenim rečima "tamo su dobijeni tako plodni rezultati". Na poleđini fotografije napisano je "gde jedno drvo postaje tri".

Na 14. stranici podvučen je citat "Večina savremenih čitalaca nerado će poverovati u to da je savršena sreća dostižna metodama o kojima savremeni svet ne zna ništa."

Na sve to, u knjizi se nalazio i listić za Bingo na kome su zaokružena tri broja.

Par još nije odlučio šta će da uradi sa novcem, ali u slučaju da pronađu Alana ili da se on javi, sadržaj sefa će predati njemu uz jedan mali uslov.

- Burbon zadržavamo za sebe - napisala je ona uz fotografije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.