Sa cediljkom na glavi u ličnoj karti

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2015, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa cediljkom na glavi u ličnoj karti

Crkva Letećeg Špageti Monstruma izvojevala je još jednu pobedu. Masačusets je odobrio Lindzi Miler da se za vozačku dozvolu fotografiše sa cediljkom na glavi.

Ona je veliki ljubitelj pastafarijanaca koji za vrhovno "božanstvo" smatraju Letećeg Špageti Monstruma. Milerova u početku nije dobila dozvolu za nošenje cediljke, ali je uz lobiranje Američke humanističke asocijacije ipak mogla da se fotografiše kako je želela.

- Kao član crkve Letećeg Špageti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Monsturma, oduševljena sam što su vlasti poštovale moje pastafarijansko opredeljenje. Iako mislim da vlada ne treba da se meša u pitanja religije, ova odluka je vetar u leđa mojim kolegama pastafarijanskim ateistima da se izraze kako žele - izjavila je Miler.

Prvi pastafarijanac koji se fotografisao sa cediljkom na glavi je Bečlija Niko Alm koji je na tu ideju došao kada je video letak Ministarstva saobraćaja iz 2008, u kojem stoji da su zabranjene sve vrste kapa na fotografijama za dozvole, izuzev za pripadnike verskih zajednica. Pastafarijanski pokret nastao je kao šaljivi ateistički odgovor na religije. U crkvi Letećeg Špageti Monstruma je "jedina dogma odbijanje svake dogme". Članovi kažu da veruju da je nevidljivi vanzemaljac od špageta i ćufti stvorio univerzum posle "teškog pijanstva".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.