SNIMLJEN IZUZETNO REDAK PRIZOR BELOG IRVASA: Veruje se da je ovo albino stvorenje magično i da donosi sreću (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Okt.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMLJEN IZUZETNO REDAK PRIZOR BELOG IRVASA: Veruje se da je ovo albino stvorenje magično i da donosi sreću (FOTO)

Foto: Profimedia, Caters News

Redak beli irvas snimljen je na rubu jedne šume u Švedskoj. Učiteljica Siv Poijo videla je ovo predivno stvorenje tokom svog odmora u Mali u Švedskoj, kako pokušava da pređe put.

Ona se vraćala u svoju kolibu kada je sazila ovog prelepog irvasa.

- Nemate često priliku da vidite belog irvasa. Oni predstavljaju poseban znak, donose sreću i smatraju se svetim. Uspela sam da ga slikam čim je zakoračio na put - rekla je ona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Slično kao beli paun, ovo veličanstveno stvorenje pripada istoj grupi kao i braon irvasi, ali je u pitanju jedan slučaj genetske mutacije.

Beli irvasi se pojavljuju u divljinama Finske, Norveške i Švedske, ali su veoma retki. Mogu da budu rođeni i u zatočeništvu, pa ih ima i u Engleskoj.

U svojoj severnoj domovini oni su nekima magični i signal za dobru sreću.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.