Rus oborio rekord u letenju balonom (VIDEO)

Izvor: B92, 23.Jul.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus oborio rekord u letenju balonom (VIDEO)

Ruski putnik Fjodor Konjuhov oborio je svetski rekord u putovanju oko sveta u balonu, obletevši svet za nešto više od 11 dana, prenose australijski mediji.

Šesdesetčetvorogodišnji Fjodor Konjuhov započeo je putovanje 12. jula, podignuvši se u nebo sa zapadne obale Australije.

On je nameravao da obori svetski rekord Amerikanca Stiva Foseta koji je obleteo svet u balonu za 13 dana. Konjuhov je danas preleteo poslednju tačku koja mu je bila neophodna za novi rekord. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ipak, pred ruskim putnikom se nalazi težak zadatak — da se spusti do ponoći.

Konjuhov će sleteti, kako se očekuje, u „pšeničnom pojasu“ na zapadu australijske obale.

Sin putnika i jedan od članova tima, Oskar Konjuhov, opisao je dostignuće oca kao čudo, navodi Sputnjik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rus oborio svjetski rekord u vožnji balonom (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2016

MOSKVA- Ruski putnik Fjodor Konjuhov oborio je svjetski rekord u putovanju oko svijeta u balonu, obletjevši svijet za nešto više od 11 dana, prenosi televizija ABC...Šezdesetčetvorogodišnji Fjodor Konjuhov započeo je svoje putovanje 12. jula, vinuvši se u nebo sa zapadne obale Australije. On...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.