Izvor: Njuz.net, 29.Nov.2016, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prase podsetilo vlasnika da je juče počeo post

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSVRLJIG, 29. novembar 2016, (Njuz) – Stanoje Petrović zemljoradnik iz Svrljiga potpuno je zaboravio na početak velikog božićnog posta i verovatno bi se i danas omrsio da ga u tome nije sprečilo njegovo vlastito prase.
– Čim sam jutros izašao u dvorište, prase je dotrčalo do mene i pitalo me da li sam počeo da postim. Pošto sam odgovorio odrično počelo je da viče na mene. Govorilo je o blagodetima koje post nosi sa sobom, o čišćenju duše i tela i na kraju zapretilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da ću goreti u paklu, ako budem jeo mrsnu hranu pre Božića. Znate, ja slavim, dolazi mi pop u kuću da osvešta vodicu, ali postu nikad nisam pridavao veliki značaj. Kada sam čuo šta sve može da me snađe, otišao sam u prodavnicu, kupio nekoliko konzervi sardine, a žena za sutra sprema posni pasulj – sramežljivo priča ovaj zemljoradnik. On dodaje da ga je, tokom dana, prase više puta strogo pogledalo, ali da se nada da će se odobrovoljiti kada se uveri da svakodnevno posti. – Stvarno se osećam glupo, ovamo se izdajem za nekog Srbina i vernika, a prase treba da me podseća na početak posta. Samo se nadam da zbog tog jednog dana koji sam preskočio neću goreti u paklu – zabrinuto je zaključio Stanoje.
Prase koje je Stanoju održalo predavanje praznaje da je svesno blizine Božića i da će vreme do njega iskoristiti kako bi svom vlasniku približilo sve prednosti vegetarijanske ishrane.
– Imam više od mesec dana da svoj plan sprovedem u delo, što, priznaćete, nije malo. Već sutra ću početi da mu, izokola, pričam o štetnosti holesterola, srčanim bolestima i svim tegobama koje prate masnu ishranu. Samo još da se Đoković u tom periodu vrati na prvo mesto ATP liste, ubeđen sam da ćemo za godinu dana pričati o Stanoju kao potpuno novom čoveku – poručuje ovo prase.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.